MedyaRadar'ın haberine göre Ulaştırma ve Altyapılar Bakanı Adaletli Karaismailoğlu'nun, İstanbul'da metrolarda "U" simgesinin kullanılacağına ilişkin açıklamasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) tepki gelmişti.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN: "HİZMETİ AYRIŞTIRMAK GÜZEL DEĞİL"

İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Hizmeti ayrıştırmak hoş yok" demişti.

''BU METROLARI KİMİN YAPTIĞININ BİLİNMESİ LAZIM''

Tartışmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, metrolardaki ''U'' ve ''M'' harfleri sebebiyle herhangi bir karışıklığın olmayacağını söyledi.

Karaismailoğlu, "Niye karışsın. Ayrım etmez, aşağıda 'metro' yazıyor. Biz işin kendisine odaklanalım, İstanbul'da koskocoman işlerimiz var. 7 tane büyük metro işi yapıyoruz. 103 kilometre metro yapıyoruz. Bunun Türk Lirası olarak karşılığı 60 milyar. Lakin aleyhinde tarafta hiçbir iş yapmadan, sırf algılama operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular zaten. Dünyanın benzer anda en çok metro yapılan şehri. Fakat bunları da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bunu herkesin bilmesi lüzumlu. Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım" dedi.

''TEPKİ VERECEKLERİNE ELLERİNDEKİ İŞLERİ YAPSINLAR''

Tartışmalardan ziyade yapılan işe odaklanılması gerektiğini dile getiren Ulaştırma Bakanı, İBB'ye de tepki göstererek, ''Tepki vereceklerine ellerindeki işleri yapsınlar. Bir an önce ellerindeki metroları bitirsinler" diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bakan-adil-karaismailoglundan-olay-yanit-kimin-yaptiginin-bilinmesi-lazim-haberi-538103