HaberGlobal'in haberine göre terör örgütü PKK'nın 13 masumu şehit etmesi ve Gara operasyonu Meclis gündeminde. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis'te Gara harekatını anlatıyor. 

İlk olarak kürsüye Hulusi Akar çıktı ve şu bilgileri paylaştı: 

Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda sürekli devam etmektedir. Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 km. derinlikte icra edildi.Kritik ve önemli operasyon, özellik olarak diğerlerinden çeşitlilik gösteriyor.

Operasyona karadan yardım ve iletişim olmadan icra edildi. Operasyon için yoğun mahremiyet tedbirleri altında geniş hazırlık süreci yaşandı. Arkadaş ve müttefiklerimizle koordine edilerek yapılan harekat öncesinde hedefler özenle seçilmiş, harekatın planlaması ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliğiyle çevrenin korunmasına en fazla uyarı ve hassasiyet gösterilmiştir. Planlanan 50’den pozitif hedeften 48 vuruldu. Diğer hedefler emniyet gerekçesiyle gözetilmiştir. 

"13 ŞEHİDİMİZİN NAAŞINA ULAŞILDI"

Mağaraya hava unsurlarıyla tesir etmek olası değildi. Teröristlere kesintisiz çağrıda bulunuldu. Mağara girişinde sadece göz yaşartıcı bomba kullanıldı. Mağara içinde terörist ateşine karşılık verilerek ilerlendi.Cuma akşam saatlerinde birinci terörist "alev etmeyin dışarı çıkıyorum" diyerek dışarı çıktı. Özel Şiddet personeli kadar iki teröriste her tarafta teslim olun çağrıları yaptırıldı, çıkan olmadı. İçeriden ateşle karşılık verildi.

Bölgeye birincil inildiğinde 2 şehit ve 1 yaralımız oldu. Alıkonulan 13 kişi hava hücüm harekatı başlatıldığında şehit edildi. Güvenlik nedeniyle işlem tedbirli ve yavaş sürdürüldü. Teröristlerin ateşine karşılık verdi. Bir müddet sonra teröristlerin atışı kesildi. Kapıları bir bir açılarak 13 şehidimizin naaşına ulaşıldı. 

Operasyon, kahraman personelimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınarak fazla baskı koşullar altında, her ülkenin yapamayacağı şekilde icra edildi.

Harekat baştan başa 4’ü iddiaya göre üstteki düzey idareci edinmek üzere 51 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir.

Bölgenin keşif gözleme faaliyetleri devam ediyor.  Bu işlem sonucunda teröristlerin fazla ciddi zaaiyata uğradıkları belirli. Önümüzdeki 15 gün vakit içinde hiç kimsenin 3-4 birey olmaması, (firarı durdurmak için) haber seyredilmeme talimatını teröristlere beyanat ettiklerini biliyoruz.

TSK terör örgütüne kendini fazla güvende hissettiği Gara'da koskocoman zarar vermiştir. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmadı bundan sonradan da bırakılmayacaktır. 

ASILZADE: "BU ÇOCUKLARIMIZIN HİÇBİRİ PİKNİĞE GİDERKEN KAÇIRILMADI"

Akar'dan daha sonra kürsüye İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat geldi. Aristokrat'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Dün gece 12 aileyi aradım arkadaşlarımla birlikte. Müslüm Altuntaş'ın babasının söylediği cümle, 'gam yok üzüntü değil bakan bey' dedi. Bu değin uzun ve yorucu bir süreçten sonra ailelerin bu metaneti ve ortaya koydukları bu dayanıklılık bu milletin ruhunun kendilerinin adamakıllı vücudunda bezenmiş hali bize dün akşam bir ders daha verdi. Bu çocuklarımızın hiçbiri pikniğe giderken kaçırılmadı.

Bir operasyondayken de kaçırılmadı. Bu olayın duyulduğu ilk andan itibaren AB ve ABD, PKK inşası ile gerçekleşen sosyal medya ile söylenenler bir maksat için söylendi. Ayrıca acımız var keza de acımızı kanırtmak için söylediler. Malatya'ya ailesine bu arada kaçırıldı. Kimisi de 2016 yılında açıköğretim imtihanına bu arada kaçırıldılar. Olayı olduğu gibi anlatacağım size.

Biz bu ailelere yalnızca bir yurttaş muamelesi yapmadık. Her üç ayda bir görüştük. Ama birilerinin bu aileleri nasıl istismar ettiklerini bu kürsüden söyleyeceğim. Bu hepimizin derdi. Biz terörle çaba yapıyoruz.  

"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN AHLAK BEKLEYEN AHLAKSIZDIR"

Niçin acaba biz 300'ün altına indirdik terörist sayısını diye niye böbürleniyoruz niye bu mücadeleyi bırakmıyoruz. Oralarda bir milletvekilinin de nasıl boy gösterdiğini biliyoruz. Bu evlatlarımız ayın 10'unda şehit oldu. Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonradan ölümlerini de istismar etmeye çalıştılar.

Dedikleri şu, FETÖ ve PKK inşası, Emre Uslu denen müptezelden Avrupa'daki öteki tüm müptezellere değin terör örgütünden vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden etik bekleyen ahlaksızdır. 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bakan-akar-13-vatandasin-nasil-sehit-edildigini-acikladi-haberi-528715