Habertürk'ün haberine kadar Bakan Koca, "14 aydır büyük bir çaba verdiğimiz koronavirüs salgınında yeni bir pik dönemi yaşadık. Alınan kısıtlama tedbirleriyle bir arz düşüş sağlansa da istediğimiz düzeyde olmadı. Düşüş hızını artmak nedeniyle tam kapanma bir zaruret halini aldı. Bu sürecin sonunda vaka sayılarının fazla azaldığı gerçek bir bayramı yaşamak istiyoruz. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz" dedi.

"HEDEFİMİZ HASTA SAYISINI VE HASTANE YÜKÜMÜZÜ HER GEÇEN GÜN AZALTMAK"

Bakan Koca, "Vaka metamorfoz hızlarını, vaka oranlarını iller bazında her hafta düzenli olarak yayınlamaktayız. Valilerimiz, il müdürlerimizle, başhekimlerimizle, sağlık durumu ordumuzla yürüttüğümüz sıkı koordinasyon ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün Antalya'yı bu anlamda detaylarıyla değerlendireceğiz. Hedefimiz alacağımız tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükümüzü her geçen gün eksilmek" diye konuştu.

"ANTALYA'DA 65 YAŞ ÜSTÜ AŞILANMA ORANI YÜZDE 85"

Bakan Koca, "Antalya'da son bir haftada olgu sayısında yüzde 35 oranında azalma görüldü. Antalya'da şu an yatak doluluk oranımız yüzde 47.7, yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66.3. Son hafta hastane yükümüzün azaldığını görüyoruz. Antalya aşılama programını başarıyla yürüten illerimizden. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranı Antalya'da yüzde 85. Salgını yenebilmek için etkin bir aşılama oranına varmak zorundayız. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya gösteri ediyorum" dedi.

Bakan Koca, "Bu dönemdeki yoğun mücadelemiz bizleri hakiki bir bayrama çıkaracaktır" diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bakan-kocadan-flas-tam-kapanma-aciklamasi-haberi-532034