Sözcü Gazetesi'nin haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘1 milyon bedava getirildiği açıklanan aşıya 12 milyon dolar fatura edildi’ iddiasına cevap veren Koca, şunları söyledi;

"Ben bilhassa pandemi sürecinde merkezde durarak 83 milyon vatandaşımıza eşit bir şekilde hizmet etme gayreti içindeyim. Maalesef bu süreçte halkımızın zihnini bulandırmak isteyen siyasi arenaya sürüklemek isteyenler oluyor.

Vatandaşımıza bu anlamda verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Ben bu yaklaşımı ahlaki bulmuyorum. Bilhassa 83 milyonla birlikte mücadeleyi sürdürmek istiyoruz. Alacağımız başarı da 83 milyonun olacak. Verilmeyecek hesabım yok. Yarın yapacağım toplantıyla ayrıntılı bir açıklama yapacağım."

“ÖZÜR DİLERİM”

Siyasilerin katıldığı cenaze törenlerindeki topluluk da Bakan Koca’ya soruldu. Bu konuda “kusurluyum” diyen Koca, şunları söyledi;

"Bilhassa pademide salgının nasıl seyrettiğini hepimiz biliyoruz. Kalabalıklarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha da artı olduğunu biliyoruz ve bunu da açıklama etmeye çalıştık.

Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkacağını öngöremedim. Öngörmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. böylece ben vatandaşlarımızdan özür diliyorum.

Herkes eşit fedakarlık göstererek pandemi döneminde katkı maddesi sağlamalı, yani topluluk ve kapalı ortamlardan uzaktan durmaya çaba göstermeliyiz."

IRK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç'ın Fatih Camii'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve birçok siyasetçinin katıldığı ve salgın kurallarının hiçe sayıldığı cenaze törenine halk müziği büyük tepki göstermişti.

MECLİS’TE BİLGİLENDİRME YAPACAK

Coronada gelinen durumla ilgili CHP’li milletvekilleri TBMM Genel Kurulu’nda Bakan Koca’nın kendilerini bilgilendirmesini istemişti. Bu taleple ilgili de Koca, “Eğer istenirse bilgilendirme yaparım” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bakan-koca-hataliyim-halkimdan-ozur-dilerim-haberi-529097