Balkan Ninnisi dizisi Emine Halil için büyük bir fırsat oldu!

TRT 1’in uzun yıllar daha sonra yurtdışında çekilen ve büyük beğeni toplayan dizisi “Balkan Ninnisi”nde, Üsküp Türk Tiyatrosu’nun artist oyuncuları da rol alıyor. Konakta yaşayan evin üzüntülü kızı Ayşen rolünü başarıyla canlandıran Emine Halil, üstün performansıyla izleyicilerden bütün puan alıyor.

Üsküp’te çekilen dizinin bir parçası olmayı fazla istek ettiğini ve oyuncu seçimi sonrasında kadroya katıldığını öğrendiğinde mutluluktan havalara uçtuğunu belirten Emine Halil, “Balkan Ninnisi benim için büyük baht oldu. Dizi ekibi hazırlıklar yaparken oyuncu seçimi için Üsküp Türk Tiyatrosu’na geldiler, ben de seçmelere katıldım. Bir ay sonra bu rolü aldığımı söylediler. Üsküp’te çekilen bu dizinin bir parçası olmayı çok istiyordum” diyor.

Balkan Ninnisi dizisi Emine Halil için büyük bir fırsat oldu! 1

Türk, Arnavut ve Boşnaklardan oluşan ailesiyle birlikte Üsküp’te yaşayan Emine Halil, Üsküp Üniversitesi Drama Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu. 2013 yılından bu yanlamasına profesyonel olarak oyunculuk yapan Halil, “Makedon dizilerinde oynamadığını ancak sinema ve tiyatro deneyiminin olduğunu” söylüyor.

Balkan Ninnisi’nde canlandırdığı Ayşen’i yaşadığı travmalar sebebiyle büyümemiş minik bir çocuk olarak algıladığını ifade eden Emine Halil şunları söylüyor: “Ayşen, ailedeki herkesin mutlu olmasını istiyor. Karakter ne dek kederli olursa olsun, sonunda her şeye karşın çözüm bulmayı çalışıyor.”

Sevilen oyuncu, “Ayşen ile müşterek özellikleriniz var mı?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

“Evet Ayşen’le müşterek özelliklerimiz var, örneğin kahve içmek gibi, ben de çok kahve severim ve içerim. O konuda hiç zorlanmadım. Daha Sonra aynı Ayşen gibi aileme yan biriyim. İnatçıyım ve fazla seçiciyim…”

Balkan Ninnisi dizisi Emine Halil için büyük bir fırsat oldu! 2

Balkan Ninnisi başlamadan önce set dışında da Ayşen gibi davrandığını, herhangi bir yere gittiğinde ‘Ayşen burada ne yapardı, nasıl davranırdı? diye düşündüğünü kaydeden Emine Halil, şive konusunda ise hiç zorluk çekmediğini zaten Üsküp’te dizideki şiveyle konuştuklarını söylüyor.

Geçtiğimiz haftalarda izlediğimiz bölümlerde, Güldaniye halanın (Selviye İnci) girişimiyle Şefo (Yusuf Eker) ile tanışan, kendisine aşık olan, hatta şarkı bile besteleyen bu genci reddeden Ayşen’in en büyük hayalinin abisi Başarı’in eve dönüşü olduğunu bildiren Halil, “Galibiyet’in eve dönmesini çok istiyor çünkü o gelirse kendisini daha çok güvende hissedecek. Babasından daha sonra Zafer’in gidişi Ayşen’e büyük bir darbe oluyor. “ diyor.

Balkan Ninnisi dizisi Emine Halil için büyük bir fırsat oldu! 3

Önceden hayatları kesişen, kaderin cilvesi olarak tarihi bir konakta buluşan Türk ve Makedon aileler ile birbirini ölesiye seven iki gencin yaşamlarından kesitleri ekranlara yansıtan “Balkan Ninnisi”nin yapımcılığını Yalçın Arı ve Uğur Uzunok, yönetmenliğini Serdar Akar ve Selahattin Sancaklı üstleniyor.

Senaryosunu Uğur Uzunok, Nurullah Şirin, Abdülhamid Işık ve Esma Koç’un kaleme aldığı “Balkan Ninnisi”, yüzyıllardır nesilden nesile geçen ve çok sevilen Balkan ezgileriyle Türk eserlerini aynı potada buluşturuyor. Dizinin büyük beğeni toplayan müziklerini Alper Atakan yapıyor.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/balkan-ninnisi-dizisi-emine-halil-icin-buyuk-bir-firsat-oldu/1335910