Balkan Ninnisi dizisi TRT1’de izleyicileri etkileyici Balkan düğünü ile karşılayacak!

TRT 1’in yaz sezonunda ekrana getireceği merakla beklenen dizisi “Balkan Ninnisi”nin yayını için geriye doğru sayım başladı. İlk bölümü 21 Haziran Salı akşamı 20:00’de TRT 1 ekranlarına gelecek dizi, renkli Balkan coğrafyasının insan hikayelerini, imkansız bir aşk hikayesini mizahi bir dille ekranlara yansıtıyor.

Sanat dünyasının ressam isimleri Erdal Özyağcılar ve Arzu Türkad’ın başrolleri Emre Bey ve Merih Öztürk’le paylaştığı dizinin birincil bölümü, Vardar Nehri’nin iki yakasında düzenlenen iki muhteşem düğün görüntüleriyle başlıyor. Taş Köprü’nün ayırdığı, bir tarafta Türklerin öteki tarafta ise Makedonların yaşadığı Üsküp’te, yapılan iki düğün de iki bambaşka milletin renkli kültürel geleneklerini yansıtıyor.

Balkan Ninnisi dizisi TRT1'de izleyicileri etkileyici Balkan düğünü ile karşılayacak! 1

Balkan müzikleri eşliğinde geleneksel dansların yapıldığı bu güzel düğünlerde herkes çok mutludur, kuş sütü yetkisiz olan görkemli sofralarda yenilir içilir, danslar edilir, türküler söylenir. Ama her iki düğünde de yüzü somurtkan iki birey vardır. Makedon gelin ve Türk güvey, düğünden yavaş yavaş uzaklaşır ve Taş Köprü’ye yönelir… Onları meraklı gözlerle izleyen annelerin kalp acısı ise yüzlerine yansımıştır…

SANATÇI OYUNCU KADROSU VE GENÇ YETENEKLER BU DİZİDE BULUŞTU….

Sanat dünyasının ressam isimleri Erdal Özyağcılar ve Açlık Türkad’ın, başrolleri Emre Bey ve Merih Öztürk’le paylaştığı dizide, Hakan Boyav, Can Kolukısa, Suzan Akbelge, Sarp Bozkurt, Favori Çığacı, Deniz Gürkan, Emine Halil, Burak Rahman, Süleyman Kara, Kaan Turgut ve Erman Saban rol alıyor.

Önceden hayatları kesişen, kaderin cilvesi olarak tarihi bir konakta buluşan Türk ve Makedon aileler ile birbirini ölesiye seven iki gencin yaşamlarından kesitleri ekranlara yansıtan “Balkan Ninnisi”nin yapımcılığını Yalçın Arı ve Uğur Uzunok, yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca ve Volkan Kapkın üstleniyor.

DİZİ, MÜZİKLERİYLE DE İLGİ ODAĞI OLACAK….

Senaryosunu Uğur Uzunok, Nurullah Şirin, Abdülhamid Işık ve Esma Koç’un kaleme aldığı “Balkan Ninnisi”, yüzyıllardır nesilden nesile geçen ve fazla sevilen Balkan ezgileriyle Türk eserlerini benzer potada buluşturuyor. Dizi, müzikleriyle de ilgi odağı olacak. “Balkan Ninnisi”nin müziklerini Alper Atakan yapacak.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/balkan-ninnisi-dizisi-trt1de-izleyicileri-etkileyici-balkan-dugunu-ile-karsilayacak/1327647