Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine tarafından içki ve sigaralardaki bandrollerin üretimini bölge DNS İnovasyon şirketinin aradan bir yıl bile geçmeden işi Çeçen Holding'e ait DİAS Bilişim'e devretmesi sektörde büyük şaşkınlık yarattı. Yaklaşık Olarak altın yumurtlayan tavuğa benzetilen bandrol işini hiç kimsenin kendi isteğiyle devretmeyeceği, devrin ama yukarıdan baskıyla gerçekleşmiş olabileceği belirtiliyor. DNS'yi yakından tanıyan bir kaynak, “DNS paravan bir şirket yok. Bu meslek için İzmir'de fabrika bile kuruyordu. Devrin kâr realizasyonu amaçlı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Görev sonrası çalışanlarına yorumlama yapan DNS yetkililerinin ise Çeçen Holdingle “iş ortaklığı” kurdukları yönünde tanımlama yapması, kafalardaki soru işaretlerini daha da artırdı.

ÇOK ŞAŞKINIZ

Bandrol basım işindeki gizemli ödev, içki ve sigara firmalarında büyük şaşkınlık yarattı. Bir şirket temsilcisi, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bandrolleri senelerdir milletlerarası bir şirket olan Sicpa basıyordu. Fakat 2020'de meslek bir anda DNS diye yeni resmileşmiş bir şirkete verildi. DNS'nin sahibi AKP'ye desteğini ifade eden ‘Her şey Türkiye İçin Platformu' Genel Koordinatörü Halil İbrahim Danışmaz. Flandra işi bir çeşitlilik altın yumurtlayan tavuk, hatta nakit makinası gibi bir şey. Müşterisi hazırlanmış. Bastığın kağıdı verip karşılığında para alıyorsun. Bandrol basımı için gereken altyapı ve teknik takviye tekrar Sicpa'dan sağlanıyordu. Böylesine kârlı bir işi hiç kimse içinden gelerek bir başkasına devretmez. Kimse altın yumurtlayan tavuğunu vermez. Aramak fakat atamak zorunda kalındı” dedi.

İNŞAAT DA DEVREDİLDİ

Bandrol basımını İstanbul Tuzla'daki Nazik Holding'in tesislerinde kiracı olarak yürüten DNS, geçen yıl Darphane ile sözleşme imzaladıktan sonra kendi zorlama tesislerini koymak için Gebze OSB'de yer aradı oysa iş olmayınca rotayı İzmir'e çevirip Kemalpaşa'daki Bağyurdu OSB'de baskı tesisi inşaatına başladı. Bandrol işini devreden DNS'nin İzmir'deki tesis inşaatını da DİAS'a sattığı, zorlama tesisinin işçilerle birlikte sene ardına kadar İzmir'e taşınmış olacağı öğrenildi.

Satıldı mı yoksa ortaklık sürüyor mu?

Ticaret sicil kayıtlarına kadar, DNS şirketi 24 Ağustos'ta DİAS Bilişim A.Ş.'ye devredildi. 25 Ağustos'ta da DNS'nin sahibi ve yönetim kurulu başkanı Halil İbrahim Danışman'ın yerine Murat Çeçen geldi. 10 Eylül'de ise Danışmaz'ın yetkilendirdiği genel müdür ile satın alma müdürü görevden alındı. Sicil kayıtlarında Danışmaz'ın DNS ile ilişkisinin en ince ayrıntısına kadar kesildiği görülmesine karşın, personele 23 Ağustos'ta yapılan açıklamada, şirketin satıldığı ancak Çeçen Holding şirketiyle stratejik iş ortaklığı kurulduğu bilgisinin verilmesi soru işaretlerine yol açtı. Daha önce Sicpa işçisi olan personelin geçen yıl kıdem tazminatlarının ödenip DNS'ye geçirildiği, oysa DNS'nin emekçi sayısını 200'e tümdengelim vaadini yerine getirmediği, tesiste 55 kişinin çalışmaya devam ettiği belirtildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/balli-bandrol-isinde-gizemli-operasyon-haberi-538494