Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine kadar daha öncede "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama", suçlarından yargılanarak tutuklanan modacı Barbaros Şansal Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla hakaret edince davalık oldu.

Sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet edilen Barbaros Şansal hakkında soruşturma açıldı.

Yürütülen soruşturma zarfında sosyal medya hesapları analiz altına alınan modacının paylaşımlarında Türkiye Cumhuriyetini düşürücü ifadeler kullanıldığı saptandı.

DAVA AÇILDI

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vekili kadar şikayet dilekçesi verildiği, kesin olmayan Barboros Şansal'ın müvekkilinin karakter haklarına hamle kastıyla asalet, haysiyet ve onuruna yönelik hakaret, hamle ve kötüleme da bulunduğundan şikayet olması üzerine soruşturma başlatığıldığı belirtildi. Şüphelinin sosyal paylaşım sitesi üzerinden 1 Aralık 2017 tarihinde video paylaşarak hakaretlerde bulunduğu açıklama edildi. Şansal hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla dek hapis istemiyle dava açıldı.

CANICE ALDI

İstanbul Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Duruşma, Şansal'a 3 ay 22 gün hapis cezası verdi. Daha önce aynı suçlardan cinayet aldığı için hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve hükmün ertelenmesi maddeleri uygulanmadı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/barbaros-sansala-hapis-cezasi-haberi-538039