Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine kadar Rize'nin Fındıklı İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Ahali Bahçesi Parkı'nın adını Meclis kararıyla “100'üncü Yıl Atatürk Parkı”, parktaki Halk Kıraathanesi'nin adını da “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirdi. Ama Kaymakam ad değişikliği kararını onaylamadı.

İsim değişikliğini bir kez daha Meclis'ten geçiren Başkan Çervatoğlu parkın girişinde yer alan tabelayı da yeniledi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, tabela için 7 bin 864 lira harcandığını ve bu yolla millet zararı oluştuğunu iddia etti. Çervatoğlu ve CHP'li Meclis üyeleri Aziz Köroğlu, Muhsin Şentürk, Aynur Yılmaz, Enez Zeki Öztopal, Gültekin Zen, Hasan Aydınoğlu ve Ali Fikri Saatçi hakkında soruşturma izni verildi.

KARARI IRK VERDİ

Tabelanın kaldırılma girişiminin karşısında olacaklarını belirten Çervatoğlu, “Tanklarla da gelseler müsade vermeyeceğiz” dedi. “Adalet verilmez, alınır” ifadesini kullanan Çervatoğlu, şunları söyledi:

“Biz oraya Atatürk adını ahali iradesiyle koyduk. Belediye sınırları içinde yıkma, sökme, tabela takıp indirme gibi işler belediye aittir. Yok eğer zor kullanarak yapacaklarsa biz direneceğiz. Buna yalnızca ben değil Fındıklı halkı müsade vermez. Hukuk varsa böyle bir yol izlemezler. Atatürk adının tartışılmasına izin vermeyiz. Beni tutuklasalar da geri adım atmayacağız. Bu kararı Fındıklı halkı verdi. Halkın kararının üzerinde diğer bir karar kabul etmiyoruz.”

Kaynak: www.sacitaslan.com