Sosyal medyada Diyarbakır için 'başkent' ifadesini kullanan Korkut, "Diyarbakır'ı nasıl buldun?" sorusuna "Diyarbakır, Amed başkentimiz. Seviyoruz Amed'i" yanıtını verdi.

"Sen de başkan elde etmek ister misin abi?" sorusu üstüne ise Korkut, "Başkan ben olayım" dedi.

Diyarbakır için kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem olan Korkut, uzun bir zaman Twitter trendlerinde ilk sırada yer aldı. Tepkilerin ardındaki Instagram hesabından yorumlama yapan Ersin Korkut, özür diledi.

Korkut, gün içinde yaptığı "Binlerce yıllık tarihiyle, medeniyetlere beşiklik yapmış kültür başkenti Diyarbakır'dayız" paylaşımını hatırlattı.

Başkent ifadesini de bu anlamda söylediğini bildiren Korkut, açıklamasında; "Ben Diyarbakır'ı bu yörenin, bölgenin kültür başkenti anlamında söyledim. Hatta gündüz bunu anlatan bir paylaşım yaptım. İzmir Ege'nin kültür başkenti, merkezidir. Bunun gibi... Bu anlamda söyledim fakat düşüncemi içten açıklama edemedim. Ben siyasetten anlayan bir insan değilim. Natürel ama bir başkentimiz vardır ve Ankara'dır. Fazla üzgünüm. Ben Türkiye'de herkesin birlikte mutlu bir şekilde yaşamasından başka hiçbir şey düşünmem. Herkesten özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/baskent-diyarbakir-diyen-ersin-korkut-ozur-diledi-haberi-531108