Mahkeme, bir takım sanıkların mülk varlıkları üzerindeki tedbir ile yurt dışı yasağı adli denetleme tedbirlerinin kaldırılması talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

Ankara’da, 30 Haziran 2020’de başlatılan operasyonla 9 ülkede etkinlik gösterdikleri ve örgüt liderleri oldukları iddia edilen Nejat Daş ve Çetin Görebilen ile birlikte 113 birey gözaltına alındı. Örgüt liderlerinin de arasında bulunduğu 24 birey, mahkemece tutuklandı.

Soruşturma sonunda Daş ve Görebilen hakkında ‘zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak’ suçundan 450’şer yıldan 1470’er yıla değin, ‘kabahat dağlamak amacıyla örgüt kurmaktan’ ise 5’er yıldan 12’şer yıla değin hapis istemiyle dava açıldı.

Örgüt yöneticisi olduğu öne sürülen sanıklar Cemal Deniz Şahan, Perry James Young, Handan Kaymaz, Halil Arslantaş ve Uğur Bülent Göçer’in de benzer suçlardan; öteki sanıkların ise ‘örgüte üye olma’ ve ‘suçtan kaynaklanan servet değerlerini aklamak’ suçlarından 8’er yıldan 20’şer yıla değin hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ankara 33’üncü Ağır Cinayet Mahkemesi’nde görülen davanın önceki celselerinde esir sanıkların tamamı, savunmaları sonrası adli kontrol hükümleri uygulanıp bağımsızlık kaldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Davanın bugünkü duruşmasına sanıklardan bazıları ile davalı avukatları katıldı. Duruşma başkanı Hasan Şatır, dosyaya giren evrakı okuduktan sonra sanık avukatlarına laf verdi.

Nejat Daş, Çetin Gören ve örgüt yöneticisi olmakla suçlanan diğer sanıkların avukatları, suçtan elde edildiği gerekçesiyle müvekkillerinin mülk varlıkları üzerindeki tedbirlerin ve yurt dışına çıkış yasağı adli denetleme hükümlerinin kaldırılmasını istek etti. Davalı avukatlarından bazıları da müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulmasını istedi.

Taleplerin ardından ara kararını ifade eden mahkeme heyeti, örgüt lideri ve yöneticisi olmakla suçlanan sanıkların yurt dışı adli kontrol hükümleri ile mülk varlıkları üzerindeki tedbirlerin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/bataklik-davasinda-neler-oluyor-tutuklananlar-serbest-kalmisti.html