Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mali istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkili bir şekilde çalışmasına karşın ek adım attı.

BDDK’den yapılan açıklamaya kadar, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına karşın, koordineli makro ihtiyati adımlar atılmaya devam ediliyor.

Bu doğrultuda alınan Komite kararı ile bankalar ve parasal kuruluşlar dışındaki bağımsız denetime bağlı şirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının Türk lirası karşılığının 10 milyon TL’nin üzerinde olması ya da yabancı para nakdi varlıklarının faal toplamından ya da son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 5’ini aşması durumunda, laf konusu şirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmayacak.

Daha önce yeni nakdi ticari kredi kullandırmama koşulu, 15 milyon TL karşılığı yabancı para nakdi varlığın bulunması veya tanıdık olmayan para nakdi varlıklarının aktif toplamından ya da son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 10’u aşması durumunda geçerli oluyordu.

Karar doğrultusunda 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak şekilde müşterilerden yeni demeç ve taahhüt alınacak. Laf konusu uygulama, 1-31 Ekim döneminde ise mevcut hali ile devam edecek.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/bddkdan-yeni-duzenleme-iste-ticari-kredi-kullanmanin-yeni-sarti.html