SOSYAL AĞ hesabından açıklama yapan Nejat İşler, ”Fazla sevdiğim Ercüment Çözer karakterine veda ettim. katkısı olan herkese teşekkürler. Daha yapılacak fazla iş var” ifadelerini kullandı.

Behzat Ç. dizisiyle hafızalara kazınan Ercüment Çözer karakteri, Blu TV’de 2 sezon yayınlanan “Hürmet: Bir Ercüment Çözer Dizisi’ isimli dizinin esas karakteri olarak yer almıştı. İşler’e dizide Erkan Can, Miray Daner ve Boran Kuzum eşlik etmişti.

BEHZAT Ç. GERİ DÖNÜYOR

Erdal Beşikçioğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Behzat Ç.’nin tam kadro olarak yeni bölümleriyle geri döneceğini söylemişti.

Nejat İşler Kimdir ?
28.02.1979 İstanbul doğumlu. Dedesi Feshane işçilerinden sayacı bir artist, babası da işçidir.

İşler, ilkokuldan sonra eğitimine Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde devam etti. İşler soyadını dedesinin işinden aldığını söylemiştir.Ortamına alışamadığı yeni okulunda popüler edinmek ve derslerinden firar etmek için okulun tiyatro koluna girdi.

Kısa zamanda popüler olan Nejat İşler derslerini de boşluyordu. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye giremeyince, para kazanmak için akarsu partileri düzenlemeye başladı. Nejat’ın parti organizasyonlarında işleri umduğu gibi gitmeyince borca girdi. Borçlarını kapatabilmek için Mahmutpaşa’dan T-shirt alıp Teşvikiye’de bu T-shirtleri satma kararı aldı. Kış aylarında ise T-shirt yerine kitap, dergi ve plak sattı.

İki yıl sonradan Yıldız Teknik Üniversitesi Resim bölümünü kazanan Nejat İşler, askerlik için bölümü okumaktan vazgeçti.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Taksim’de dolaştığı bir gün, bir tiyatro sahnesinde ücretsiz gösterimde olan “Danton’un Ölümü” adlı eseri seyretti. “Ben niye bu işi yapmıyorum?” diye düşünen Nejat İşler, dayısının yanında gittiği Eskişehir’de konservatuvar sınavına girmeye karar verdi.

İstanbul’a döndüğünde, 1991 yılında ilanını gördüğü Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvar Bölümüne başvurdu ve kazandı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesinin devlet konservatuvar bölümünden mezun olana değin devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı. Bu dönemde de CD ve kitap sattığı işporta tezgâhını işletmeye devam etti.

1995 yılında mezun olduktan daha sonra iki arkadaşıyla birlikte “Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu”nu kurdu. Tiyatronun kurulmasından sonradan kendi oyunları için hikâyeler yazmaya başladı. “Şayet hiç okumayan biri de yazabilir bunları, benim yazı yazmamın nedeni yazmak değil, yalnızca oynayalım diye yazıyorum.” dediği, “Olağandışı Kent Hikayeleri”, “Biz Zavallı Erkekler” ve “Yalnızlık Benim Kuytu Sevgilim” adlı üç kitap yazdı.

41.Antalya Altın Portakal Ödülleri için Erkek Oyuncu dalında aday olarak gösterildi. Her fırsatta amacının başrol oynayıp şan almak olmadığını gösteren İşler, tek arzusunun yaptığı işi elinden geldiğinin en iyisi olarak yerine getirmek olduğunu, tiyatro yaparken ölmek istediğini dile getirdi.

1994 yılında rol aldığı birincil televizyon dizisi olan Kibir’dan sonradan, Çılgın Kalp, Şehnaz Tango, Nasıl Evde Kaldım, Dedem, Gofret ve Ben, Aşk ve Kibir, Iblis Ayrıntıda Gizlidir dizilerinde oynadı. Başlıca popülerliğini ise Gülbeyaz ve Aliye adlı dizilerde yakalamıştır. 1999’da ilk sinema filmi Eylül Fırtınası’nda rol aldı. Mustafa Hakkında Herşey ve Anlat İstanbul filmleri ile sinema oyunculuğuna devam etti.

2006 yılında “Çalıntı Gözler”, “Yaşamın Kıyısında” ve “İki Süper Film Birdenbire”, 2007 yılında ise “Barda” ve “Yumurta” gibi filmlerde rol aldı. 2007 yılının en popüler dizilerinden biri olan “Bıçak Sırtı” adlı televizyon dizisinde rol almıştır. 2009 güz yayın döneminde başlayan Kapalıçarşı isimli dizide oynadı.2011 yılında “Kaybedenler Kulübü” adlı filmde başrol oynamış ve yeniden 2011 yılında Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde oynadığı bütün rollerden farklı olarak sıradışı bir çabuk katil olan Ercüment Çözer rolünü canlandırmıştır.

Duman grubunun “Ah” parçasını coverlamıştır. Bunun yanında Suzan Kardeş’in Haluk Bilginer, Olgun Şimşek, Cem Yılmaz, Özgü Namal gibi isimlerin yer aldığı Suzan Kardeş & Makyaj Odası Şarkıları adlı albümünde yer almış ve Hancı adlı şarkıyı seslendirmiştir.

Başrol olarak Kanal D’de yayınlanan Keşanlı Ali Destanı dizisinde başrolde Keşanlı Ali’yi canlandırmıştır.Kanal D’de İntikam adlı dizide Rüzgar rolünü canlandırmış, ayrıldıktan sonradan yerine Yiğit Özşener rol almıştır.

Son olarak Kanal D’de Bodrum Masalı adlı dizide Bora karakterini canlandırmıştır. Geçirdiği hastalık sonrasında ağırbaşlı bir hayat sürmek isteyen Nejat İşler, Bodrum Gümüşlük’te Tezgâh isimli bir sahaf dükkanı açmıştır.

2015’te Bodrum merkezli Gümüşlükspor kulübünün başkanlığına seçildi.

Rahatsızlık dönemi

2013 yılının Eylül ayında Beren Saat ile birlikte başrolünü oynadığı İntikam adlı diziden sedef hastalığı sebebiyle ayrılarak Bodrum Gümüşlük’teki evine giden İşler, çare olmak istemediği yönündeki direktifler için facebook sayfasında şu açıklamayı yapmıştı

“Tedaviyi reddetmek, erken vefat etmek gibi niyetim değil. Bazen cevabını kaldıramayacağını bilsen de yine de gerçeği öğrenmek istersin. Milyon tane kazık yiyince, bedenin zarar görüyor. Çıplak geldim, çıplak gideceğim. Amacım zamanı satın olmak. Mal almak gibi bir derdim yok. Mülkiyet hırsızlık gibi bir şey. Sevmiyorum işte. Biz kuşak olarak böyleyiz. Bize sevmeyi, bir şeylere bağlanmayı öğretmediler. O tarafımız gelişmedi. Ben dünyanın bir parçasıyım. Şurayla ve bedenimle sınırlı değilim. Bir şeyler yanlış gidiyor, birileri acı çekiyor. Ben de çekiyorum benzer acıyı. Altıma son model bir otomobil çekip, güzel bir ev alınca mutlu mu olacağım yani? Hayır, olmam. Aramızda mutlu olanlar varsa zekalarından kararsızlık ederim, bundan başka gözlerinden. Çünkü iyi görmüyorlardır. Siz beni yenmediniz çünkü: ben sizinle daha oynamadım. Ben gidiyorum dediğimde ‘gitme’ diyen birini yok, ‘Ben de geliyorum, yalnız gidemezsin’ diyen birini istiyorum.”

17 Ocak 2014 tarihinde hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde çare altına alındı. 22 Ocak 2014 tarihinde tedavi gördüğü Bodrum’daki hastaneden İstanbul’daki Acıbadem Maslak Hastanesi’ne nakledilmiştir.30 Ocak 2014 tarihinde doktorlar İşler’in konuşmaya başladığı bildirdi. 2014 yılı Nisan ayında Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesinden taburcu oldu.

Filmler
1998 Eylül Fırtınası
2003 Mustafa Hakkında Herşey
2004 Anlat İstanbul
2005 Çalıntı Gözler
2007 Barda
2010 Siyah Beyaz
2011 Kaybedenler Kulübü
2011 Çınar Ağacı
2012 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor
2014 Kış Uykusu
2016 İkimizin Yerine
2017 İstanbul Kırmızısı

Ödülleri
2005 – 1. Beyaz İnci Ödülleri “En İyi Erkek Oyuncu – Macera” (kazandı), “En İyi Erkek Oyuncu – Dram” (aday)
2005 – 12. ÇASOD En İyi Oyuncu Ödülleri “En İyi Erkek Oyuncu” (kazandı)
2004 – 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu” (namzet)day)

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/behzat-c-geri-donuyor-nejat-islerden-behzat-c-aciklamasi.html