Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre İstanbul'da yaşayan genç bayan, bir adam tarafından konutluluk taahhüdüyle aldatılarak dolandırıldı. Birey hakkında alacak davası açan genç bayan, adama 230 bin liraya yakın para verdiğini, bankalardan kredi sürüklediğini ve ziynet eşyalarını kaybederek, "O kadar arkadaşça, iyi maksatla yanaşıyormuş gibiydi ki benim yerimde kim olsa güvenirdi. Kendini bekar diye tanıtmıştı. Meğerse konutluymuş" dedi.

KONUTLULUK VAADİYLE DOLANDIRDI

Uslara uysallık veren vaka İstanbul'da yaşandı. İddiaya göre, 40 yaşındaki Ö.Ü., bir kafede I.Ö. İle tanıştı. Ö.ü.'nüm ifadelerine göre İ.Ö., evvel genç kadının güvenini kazandı, ardından bekar olduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. Genç bayan, konutluluk emelli i.Ö.'yü tanımak istedi. Aralarındaki ilişki ilerleyince genç adam, muhtelif gerekçelerle Ö.Ü.'den 500 bin lira bedelindeki evini ipotek ettirdi ve kredi sürükletti.

GELMEYEN DÜĞÜN TARİHİ

Kredi borçlarını ödeyeceğini beyan eden genç adam, kredi taksitleri geldiğinde ise süreli olarak mazeretler buluyordu. I.Ö., dostlarına verdiği borç paraları alamadığı için batacağını, annesinin hastalandığını bakım fiyatlarını ödeyemediğini gibi gerekçelerle para almaya devam etti. Aradan geçen aylar sonrası konutluluk hazırlığı yapmaya başlayan genç bayan, nişan alışverişi düğün salonu ve gelinlik fiyatlarını dahi kendi ödedi. Fakat düğün her seferinde genç adamın arzı üzerine ertelendi.

ALACAK DAVASI

Düğünün ertelenmesi gibi para arzlarının devam etmesi üzerine dolandırıldığını kavrayan genç bayan, kişiden kopmak istedi ancak parasını geri alabilmek için bir zaman daha gidişatı yönet etti. İ.Ö.'ye kaptırdığı paranın 230 bin lirayı bulması ve bu parayı geri alınamaması üzerine R.Y., kişiye dava açtı.

5 YIL MAPUSU İSTENİYOR

İstanbul Asliye Hukuk Duruşmasına avukatı Hasan Tahsin Akyüz aracılığa müracaat eten genç bayan bir de savcılığa müracaat eterek davacı oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından genç bayana konutluluk taahhüdüyle dolandıran I. Ö'nün konutlu olduğu ortaya çıktı. Ö.Ü.'nün beyanı sonrası kendisini bekar olarak tanıtıp genç bayanı konutluluk taahhüdüyle dolandıran birey hakkında dava açıldı. Dolandırıcılık kabahatinden beş seneye kadar mapusu istenen I.Ö., Asliye Ceza Mahkemesi'nde suçlanacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com