Seren Serengil’in, “10 Ocak Salı günkü yayını terk ettikten sonra Söylemezsem Olmaz programından kovulduğu” haberleri çıkmıştı. Sessizliğini bozan 51 yaşındaki şarkıcı ve spiker, yorumcular Bircan Bali, Arto Dalga ve yapımcı tarafından mobbing, hem sözlü hem de psikolojik şiddete maruz kaldığı için bu kararı aldığını duyurdu.

İŞTE KRİZİN NEDENİ
İddialara kadar; Serengil’in Ebru Yaşar haberini arzetmek istememesi kriz çıkardı. Bunun üstüne şarkıcı ile programın yapımcısı ağız dalaşı etti ve ipler ayrıntılarıyla koptu.

sosyal medya hesabından paylaşım yapan Seren Serengil, dikkat çeken bir açıklamaya imza attı.

“Uzun zamandır süregelen birtakım olaylarla birlikte her sabahtan Beyaz TV’de yorumculuğunu yapmakta olduğum Söylemezsem Olmaz isimli programdan bu sabahtan itibarıyla bütün yasal haklarımı saklı tutarak bölünmüş bulunmaktayım.

“BİR ZAMAN DAHA KATLANDIM”

Programdaki öteki yorumcular ve yapımcı tarafından uğradığım sözlü, psikolojik baskı ve mobbing nedeniyle karakter haklarının, kamuoyu önündeki itibarımın, ismimin marka değerinin ve siz sayın izleyicilerimin gözündeki varlığımın zarar görmemesi adına bu kararı almış bulunmaktayım.

Kanal yönetimine, daha önce programda kalmam konusunda ısrarcı olan ve bölünme kararımdan beni vazgeçiren, kendisine duyduğum saygı, bazı şeylerin değişeceğine duyduğum güven ve kendisinin hatırı için bir süre daha bu duruma katlandığım kanal sahibimiz Sayın Osman Gökçek’e ve siz değerli seyircilerime teşekkür ediyorum.

“DAHA FAZLA TAHAMMÜLÜM KALMADI”
Her şeye, tüm mobbing ve baskılara rağmen bütün özverim, iyi niyetim ve anlayışımla devam ettiğim programda, uzun zamandır Beyaz TV açık havada başkaca bir çalışma hayatı olmamış kişileri, yapımcıyı ve öteki arkadaşlarımı da düşünerek bundan daha sonra diğer bir yerde meslek bulgu imkanlarının piyasa koşulları gereği zorlama olduğunu bildiğimden kimsenin kazancıyla, alıştırma hayatıyla ve en önemlisi de ekmeğiyle oynamak gibi bir düşüncem olamayacağından bugüne kadar çoğu ayrı projede yer almış birisi olarak tarafımın böyle endişeleri bulunmadığından hiç kimseyi bir seçim yapmaya zorlamaksızın sulhen çözüm üretmek için fazla çabalamış olsam da dayanmak zorunda kaldığım, her gün dozu daha da çoğalan ve son aşamada şahsıma, aileme yapılan hakaretler ve kişilik haklarıma yapılan ihlaller ile tüm bunlara yapım ekibi kadar da göz yumulması nedeniyle daha pozitif olanlara tahammülüm kalmadığından bununla birlikte bu durumdan sağlığımın da kötü yönde etkilenmemesi üstüne programdan ayrıldığımı beni seven, soran, hatır haberdar olan tüm kıymetli seyircilerim ve takipçilerim ile paylaşırım.

“KISA BİR MÜSAADE İSTİYORUM”
En yakın zamanda sizin de beni görmek isteyeceğiniz, meslek, emek ve enerjimi adalet eden, hürmet koşullarının korunduğu, vizyonuma yerinde farklı projelerde yine görüşürüz. Şimdilik sizden kısa bir müsaade istiyorum. Anlayışınız ve desteğinin için teşekkür ederim.”

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/beklenen-aciklama-geldi-seren-serengil-soylemezsem-olmazdan-ayrildi-ortalik-karisti.html