Durum, 15 Eylül günü saat 17.00 sıralarında Elmalı ilçe merkezindeki Turan ve İsmail Balaban Caddesi’nde meydana geldi. Bölgede esnaf ziyareti yapan Elmalı Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Kültürlü, motosikletle yanına yakında olacak olan kasklı ve siyah montlu kişinin silahlı saldırısına uğradı. Hasan Açık Fikirli’a tabancayla 5 el alev eden kavgacı olay yerinden çabuk uzaklaştı. Hasan Aydınlatılmış kanlar içinde yere yığılırken, ihbar üstüne durum yerine polis ve afiyet ekipleri sevk edildi. Gelen afiyet ekibinin ilk müdahalesini yaptığı Hasan Aydınlatılmış, Elmalı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kolundan ve boynundan yaralanan Açık Fikirli’ın tedavisine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediliyor.

SALDIRGAN TUTUKLANDI
Belediye başkan yardımcılığının yanı sıra tarihi Kırkpınar ve Elmalı yağlı güreşlerinin başpehlivanlarından İsmail Balaban’ın da güreş antrenörü olan Hasan Okumuş’ı silahla vuran kişinin görüntüleri emniyet kameralarına yansıdı.

Olayla ilgili egzersiz başlatan polis ekipleri, şüphelinin ilçede berberlik yapan Recep Teke olduğunu belirledi. Ekipler, Teke’yi gözaltına aldı. Elmalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardındaki adliyeye sevk edilen Recep Teke, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine konuldu.

SEVGİLİYLE İLİŞKİ İDDİASI
Recep Teke ifadesinde daha önce belediyede temizleme işçisi kadrosundan büro elemanı olarak çalışan ve bir vakit önce Milli Emlak Müdürlüğü’ne geçen evli ve iki çocuk annesi D.A. ile 4 yıldır ilişki yaşadığını ileri sürdü. Teke, saldırıyı da Hasan Kültürlü’ın D.A. ile ilişki yaşadığı için yaptığını iddia etti.

Polisteki ifadesinde evli D.A ile 2018 yılında tanıştığını söyleyen Teke, “Benim berber dükkanım var. D.A. ise alt taraftaki eczanede çalışmaya başlamıştı. Tanıştığımızda ben de o da evliydi. Tanıştıktan kısa vakit sonradan gönül ilişkimiz ve cinsel birlikteliğimiz başladı. Bu ilişki o tarihten bugüne dek devam etti. Çalıştığı eczaneden ayrılan D.A., 2019 seçimlerinden sonradan Elmalı Belediyesi’ne sekreter olarak işe girdi. İlişkimiz belediyede çalıştığı sırada da devam etti. Bana aralıksız yerinin değiştirildiğini, bunu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Okumuş’ın yaptığını, Kültürlü’ın kendisini sıkıştırdığını, fiziki tacizde bulunduğunu söyledi. Bana ‘beni koruyup kollamıyorsun’ diye sitem etti. Ben de ‘bakarız’ diye geçiştirdim. Başkan yardımcısı Açık Fikirli ile D.A.’nın bir yıldır ilişkisi olduğunu çevremden duydum. D.A.’nın benim ile ve onun ile birlikteliği varmış” diye konuştu.

ÖNCESİNDE ESRAR İÇMİŞ
Saldırı öncesi esrar içtiğini gösteren Recep Teke, “Caddede Hasan Açık Fikirli’ı gördüm. Eve gidip ruhsatsız 7.65 mm tabancayı aldım. AVM önünde çay içen Hasan Aydınlatılmış’ın yanına yaklaşarak ödünü koparmak amaçlı 4-5 el ateş ettim. sonra tabancayı bir dereye attım. Öldürme kastım yoktu. Hasan Okumuş’ı görünce D.A.’nın anlattıkları aklıma geldi ve sinirlendim. Bu saldırıyı da sinirle gerçekleştirdim” dedi.

Recep Teke’nin ifadesinden daha sonra polis merkezine çağrılarak ifadesine başvurulan D.A’nın ise Teke ile ilişkisini doğruladığı fakat Hasan Aydınlatılmış ile ilişki iddialarını reddettiği öğrenildi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/belediye-baskan-yardimcisini-sevgilisiyle-iliskisi-oldugu-icin-vurmus.html