Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla istifa ettiği açıklandı.

Albayrak, “Takribî beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık vazifeme sıhhat meselelerim sebebiyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun senelerdir gereklilikten dolayı önemsememe ettiğim ve bana yardımını hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadelerini kullandı.

ÖZTRAK’TAN AÇIKLAMA

Albayrak’ın istifa haberiyle alakalı politiklerden de ilk açıklamalar geldi. CHP Parti Lafçısı Faik Öztrak, “Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi emin değil. Aile tartışması ekonomiyi daldırıyor. Halkımız tek adam rejiminin kaprislerini sürüklemek zorunda değil” dedi.

“TÜRKİYE 1 AİLEDEN BÜYÜKTÜR”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Aile işletmesine çevirdikleri devlet idaresinde bakan istifası aile işine dönüşmüş durumda! İstifa edip etmediği bile açıklanamaz halde. Bireyim kumpası ağır bir buhran yaratıyor. Bu kadim memleket bunu hak etmiyor. Türkiye 1 aileden büyüktür! Bu kumpası değiştireceğiz!” dedi.

MISIRI DEĞİŞİKLERİNİN BAŞINA

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır da “Millî ekonomi kavrayışınızın yalnızca ranttan ibaret olduğunu, devleti döviz borcuna boğduğunuzu; çiftçiden, emekliye, esnafa gence kadar herkes öğreniyor. Türk ekonomisinin bu hâlde olmasının bizatihi nedeni ranta ve dövize düşkün anlayışınız. Mısırı değişiklerinin başına…” laflarıyla Albayrak'ın istifasını değerlendirdi.

İNSTAGRAM ÜZERİNDEN İSTİFA OLUR MU?

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise “Ekonomik olarak güç günlerden geçtiğimiz böyle bir yarıyılda; Maliye Bakanı istifa etti mi etmedi mi? İstifa kabul edilecek mi edilmeyecek mi? Hesabı hacklendi mi hacklenmedi mi? Hacklenmediyse instagram üzerinden istifa olur mu? Bu suallere bir zahmet iktidar yanıt versin” tümceleriyle tepkisini gösterdi.

CHP’li Murat Emir de, “İstifa var mı? Yok mu? İktidar bu süreci dahi idaremekten aciz. Saray susunca yandaş medya da dilini yuttu, ne demesi gerektiğini bilmeyi bekliyor” dedi.

İNCE: "YETMEZ AMA EVET"

Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ekonomiyi daldıranların sıhhat meseleyi mazeretiyle instagram üzerinden istifa ettiği günlere tanıklık ediyoruz. Yetmez ama Evet. Gizeme sende!” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada Albayrak’ın istifasıyla alakalı bir haberi etiketleyen CHP’li Gaye Usluer ise “Gelecek sürprizlere hamile…” ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Türkiye’de kabile devletlerinde dahi eşi görülmemiş bir irtibat skandalı yaşanıyor. Osmanlı da dahi hanedandan birine itimat edilmeyen Hazinenin, damada verilmesi, ayrı bir rezillikti. İstifası, ayrı bir rezillik. Gelinen nokta hükümetin, iflasıdır. Tercih Elzemdir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “4 saattir halk; 'Yetmez ama evet' diyor. Hazine ve Maliye Bakanı’nın istifası devlet şûrasında değil, aile şûrasında değerlendiriliyor. Bakalım göreceğiz.. Damat 1’den büyük mü?” ifadelerini kullandı.

“İŞTE BAŞKANLIK SİSTEMİ!”

CHP Parti Meclisi abonesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “İşte başkanlık sistemi! Yandaş medya fobiden ülkenin ekonomi bakanı Berat Albayrak'ın istifasını yazamıyor, çizemiyor, yayınlayamıyor.” dedi.

SAADET PARTİSİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman:
“Liyakat sahibi olmayanın istifası da yapamadığı iş gibidir. Son vazife istifa idi onu dahi elinize suratınıza bulaştırdınız. Bu galibiyet de sizin.”

Kaynak: www.sacitaslan.com