İstanbul 11. Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına davacı Beren Saat ve tutuksuz yargılanan Muharrem Araz katılmadı.

Avukatların temsili ile Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Muharrem Araz’ı “hizmeti ve güveni kötüye kullanmak” suçu nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis ve 120 TL adli para cezasına çarptırdı.

Sanık Muharrem Araz’ın, Beren Saat’in zararını karşılamaması, duruşmalardaki tutum ve davranışları, işlediği suçta pişmanlık göstermemesini göz önüne alarak mahkeme cezayı ertelemedi.

İstanbul Başsavcılığı tarafından yazılan iddianamede, Beren Saat’in muhasebe işleri yönetimi için 2005 yılında İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'na kayıtlı olan serbest muhasebeci Muharrem Araz ile anlaştığı ifade edilmişti.

Muhasebeci Muharrem Araz’ın, Beren Saat'e ait muhasebe, vergi ve diğer mali işlemlerini yapacağı konusunda anlaşma sağlandığı belirtilmişti. Ancak Muharrem Araz’ın Beren Saat'e danışmanlık hizmeti verdiği süre içerisinde Saat'in vergi ödemeleri için değişik tarihlerde gönderdiği 78 bin 885 lira parayı alarak vergi dairesine yatırmadığı ifade edilmişti.