Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre şöhretli oyuncu Beren Saat, mali harekâtların yönetimi için 2005 senesinde İstanbul Özgür Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'na kayıtlı olan özgür muhasebeci Muharrem Araz ile kendisine ait muhasebe, ödenti ve değişik mali operasyonlarını takip etmesi için uyuşma yapmıştı. Muharrem Araz'ın Beren Saat'e danışmanlık hizmeti verdiği müddet içerisinde şöhretli oyuncu ismine ödenti ödemeleri için tahsil ettiği 78 bin 885 lira parayı alarak ödenti dairesine yatırmayarak uhdesini yakalamıştı.

1 SENE 3 AY MAPUS ÇIKMIŞTI

Vakanın ortaya çıkmasıyla beraber Beren Saat, muhasebecisinin yatırmadığı bu ödenti paraları için toplamda 18 bin 688 lira gecikme zammı ödemek zorunda kalmış ve Araz'ı savcılığa şikayet etmişti. Savcılık, Araz hakkında "güveni makûsa kullanmak" kabahatinden dava açılmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada muhasebeci Muharrem Araz, 1 sene 3 ay mapus ve 120 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

YARGITAY 4 SENE SONRA KARAR VERDİ

Muharrem Araz, hakkında verilen mapus kararına itiraz edince, dosya Yargıtay'a sevk edilmişti.

Yargıtay seneler sonra dosyada kararını verdi. Yargıtay ilamında, Beren Saat'e karşı işlenen kabahatin uzlaşma kapsamına alındığını, taraflara bu hususun sorulmasının gerekli olduğu belirtildi. Dosya, mahallî duruşmaya geri sevk edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com