Başrollerinde İpek Tuzcuoğlu, Gökhan Uygun, Munircan Cindoruk ve Burçin Abdullah gibi ünlü isimlerin yer aldığı, 12 Eylül darbecilerinin idama mahkum ettiği Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatını konu alan “Ankara Yazı-Veda Mektubu” adlı film geçtiğimiz günlerde vizyona girdi.

Çekimleri Adana'da tamamlanan TRT , Altınkoza A.Ş ve Gala Yapım'ın ortak yapımı olan “Ankara Yazı – Veda Mektubu” filmi tanıtım ve reklam konusunda karşılaştığı zorluklar yüzünden beklenen gişe başarısını karşılayamadı.
Filmin promosyonu kapsamında yer bulma şansı için başvurulan Beyaz Show sunucusu Beyazıt Öztürk ise programında filme yer vermek istemedi. Öztürk'e ülkücü camiasından büyük tepki geldi.

BEYAZ'A ÜLKÜCÜLERDEN SERT TEPKİ

Filmin yapım ortaklarından olan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin basın danışmanı Can Beslen de, filme uygulanan sansüre karşı yetkililere isyan etti. Aynı zamanda filmin oyuncularından biri olan Beslen “Beyazıt Öztürk, sürekli adaletten bahsediyor, Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatı olan Ankara Yazı film ekibini ideolojik bakıp konuk almıyorsun. Beyaz Show ekibine sesleniyorum Keşke siz de bu filme objektif baksaydınız. Türk Milliyetçileri,Pkk'lı Ayşe öğretmenden daha değersiz değil” dedi ve film ekibine programında yer vermeyen Beyazıt Öztürk'e de sitem de bulundu.