Yıllık Gazetesi'nin haberine kadar boşanacaklarını açıklayan dünyaca meşhur çiftin bu sürpriz haberi üstüne herkesin aklına tek bir soru geldi: "146 milyar dolarlık mal varlığı, tahmin bile edilemez değeri sahip mülkler, paha biçilemez sanat koleksiyonu, arabalar ve jetler nasıl paylaştırılacak?"

Iyilikseverlik faaliyetlerinin devamında işbirliği yapacaklarını vurgulayan ikili, çok merak edilen bu konuyla ilgili yorumsuz kaldı. Kimileri ikilinin evlilik yoluyla edinilen bütün varlıkların izdivaç öncesi anlaşmada aksi belirtilmedikçe güya yarıya bölündüğü Washington eyaletinde yaşamasından nedeniyle tüm servetin ikili arasında eşdeğer bölüneceğini bahis etti.

EN PAHALI İKİNCİ BOŞANMA

Ancak çiftin basın sözcüleri, bu iddiayı doğrulamadı. Microsoft Corp.'un kurucu ortağı 65 yaşındaki Bill Gates ile 56 yaşındaki eşi Melinda Gates çiftinin boşanma kararı, dünyanın en zenginleri aralarında son yıllardaki ikinci şok boşanma olarak dikkat çekti. 201 milyar dolarlık serveti yer alan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve MacKenzie Scott 2019'da ayrılıklarını duyurmuş ve boşanma sonucu çiftin Amazon'daki hisseleri bölünmüştü. Scott, Amazon'un yüzde 4 hissesi yani takriben 38 milyar dolarlık tazminat alarak dünyanın en zenginleri listesine girmişti. öte yandan günde 1 milyon dolar harcarsa bile servetini harcaması yaklaşık 400 yılını alacak olan Bill Gates, boşanma avukatı olarak da 97 yaşındaki milyarder arkadaşı Charlie T Munger'ı tuttu.

KRALİYETTEN DAHA ZENGİN

Bill Gates, başlıca servetini Paul Allen ile kurduğu Microsoft'a borçlu. 2019'da şirketin yalnızca yüzde 1.3'üne sahip olan Gates'in serveti net serveti, Lüksemburg, Estonya ve Bolivya'nın toplam gayri safi yurt içi hasılasından daha pozitif! Gates, İngiliz monarşisinden de takriben yüzde 66 daha zengin.

Jennifer, Phoebe ve Rory Gates adında 3 çocukları olan ünlü çiftin, ailece yaşamayı seçim ettikleri evleri Washington'daki 125 milyon dolarlık 'Xanadu 2.0' isimli göl evi…

1987'DE TANIŞTILAR 1994'TE EVLENDİLER

O zamanki adıyla Melinda French, 1987 yılında Microsoft'ta multimedya ürünleri geliştirirken Bill Gates ile tanıştı. 1994 yılında Hawaii'ye bağlı adalardan Lanai'de bir golf sahasında evlenen çiftin bütün 27 yıl süren aşk hikayesinde mutsuz sona gelindi…

Resmi evraklara tarafından; davayı Melinda Gates'in 'evliliğin telafi edilemez şekilde bozulması' sebebiyle açtığı ve nafaka istemediği öğrenildi.

Gates, Winslow Homer'in 36 Milyon Dolarlık 'Büyük Bankalarda Kayıp' tablosunun sahibi.

30 milyon dolarlık Leonardo da Vinci koleksiyonu bulunuyor.

Gates'in 65 milyon dolarlık iki Gulfstream G650ER jeti, 19 milyon dolarlık iki Bombardier Challen ger 350 jeti, bir deniz uçağı ve çok sayıda helikopteri var.

asgari 30 otomobili olduğu tanıdık Bill Gates'in en sevdiği otomobil markasından biri de Porsche…

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bill-gates-ve-melinda-gates-dev-serveti-nasil-paylasacak-haberi-532232