Bodrum Belediyesi’nde, imar usülsüzlükleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri kadar yapılan incelemeler ardından, başkan yardımcıları Turgay Kaya ve Hüseyin Tutkun ile eski İmar Müdürü Melike Yapıcı’nın banka hesaplarında ve gayrimenkul varlıklarında dikkat çekecek şekilde artma görüldü.

Elde edilen gelir ve mutat tasarruf ölçüleri dikkate alındığında finansının olağan gözükmediği, bu durumun haksız mülk edinme şüphesini artırdığı belirtilerek suç duyurusunda bulunuldu.

BANKA HESAPLARINA BLOKE KONULDU

Sabah’tan Mikail Zeybek’in haberine kadar haklarında başlatılan soruşturma sonrası görevlerinden uzaklaştırılan Bodrum Belediyesi başkan yardımcıları Turgay Kaya ve Hüseyin Tutkun ile eski İmar Müdürü Melike Yapıcı’nın gayrimenkullerine ve banka hesaplarına bloke konuldu.

NE OLMUŞTU?

Bodrum’da geçen yıl Mart ayında, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Çaba (KOM) Müdürlüğü Bodrum Grup Amirliği ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, CHP’li Bodrum Belediyesi’nde eski bir belediye çalışanını imar usulsüzlükleri ile ilgili ihbarı üzerine harekete geçti.

Polis ekipleri, savcılığın talebi üstüne Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde belge incelemesi yaptı. 40 şahsiyet polis ekibi imar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü kapatarak tüm kayıtları teker teker inceledi. Yaklaşık 8 saat süren incelemenin gerisinde ekipler 30’a yakın klasörü çuvallara koyup götürdü.

Olaydan sonradan İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Turgay Kaya’nın görev değiştirilmişti. Bodrum Belediyesi’nde, İçişleri Bakanlığı göre görevlendiren müfettişler inceleme yaptı. Alınan bilgilere Başkan Yardımcısı Kaya’nın, devam eden soruşturmaların selameti için İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden açığa alınmıştı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/bodrum-belediyesinde-turgay-kaya-huseyin-tutkun-ile-melike-yapicinin-banka-hesaplarina-bloke-konuldu.html