Sözcü Gazetesi'nşn haberine kadar yazın yaklaşmasıyla birlikte tatilcilerin birincil tercihi olan Bodrum'da denize yakın evlerin aylık kirası 25 bin TL'den başlarken, denize sıfır evlerin kirası ise 75 bin TL'ye dek çıkıyor.

Bodrum'da kira rakamlarının fazla pozitif yükseldiğini bildiren EVA Gayrimenkul Değerlendirme Genel Müdürü Cansel Turgut Printer, “Yükselen rakamlar akılcı olmaktan uzaklaştı. Fiyatlar bu dönemde geçici bir yükselme yaşıyor ancak bu yükseliş böyle devam etmeyecektir. Pandeminin geçmesi ile eski fiyatlara geri dönülmese de bu fiyatlardan operasyon görmeyeceği öngörüsündeyiz. Bodrum'da Temmuz ve Ağustos ayları için kiralık evler denize yakın yerlerde 25 bin TL'den başlarken, denize sıfır yerlerde ise aylık 75 bin TL'ye değin çıkıyor. Sezonluk 250 bin TL olan kiralık evler de var, hatta nadir olarak daha da üzerinde kiralık evleri görüyoruz. Denize yakın olmasa da ufak bir konut alabileceğiniz fiyata sezonluk kiralık villalar var. Konutların denize yakınlığı, denize ulaşım şekli, hangi koyda olduğu, havuz ve sosyal imkanları ve natürel fakat manzarası da fiyatı etkiliyor.” dedi.

Printer; Bodrum‘un cazibesini kolay kolay kaybetmeyeceğini, diğer sayfiye yerlerinin tersine büyük şehirlere ait havalimanı, hastane, marina, alışveriş gibi birçok imkanı bünyesinde bulundurduğunu da söyledi.

Yalıkavak ve koylarının maksimum talep gören bölge olduğunu da sözlerine ekleyen Printer; “Yalıkavak'ın koylarının çeşitliliği, gerek yapılanma, gerekse marinanın olması bölgeyi çekici ayla getirdi. Bodrum çok geniş bir coğrafya, bu dek yapılaşmaya karşın çok ayrı ve hala el değmemiş koyları, bölgeleri var. Mazı ve Çökertme bunlardan bazıları. Özellikle büyük kasaba merkezini bu bölgeye bağlayan yol planı devreye girdiğinde ulaşım fazla daha basit olacak. Bodrum ayrıca yaşamın devam ettiği hem de denize, güneşe benzer anda ulaşılabilen bir yer. Bu yüzden ayrıca tatilcilerin keza de turistlerin büyük ilgisini çekiyor” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bodrumda-ev-kiralari-75-bin-liraya-kadar-cikti-haberi-532484