MedyaRadar'ın haberine tarafından Dünya İşleri yazarı Özgün Emre Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Boğaziçi Üniversitesi arazisi ile ilgili çarpıcı uyarı çeken bilgiler aktardı.

Koç, "İktidar Boğaziçi Üniversitesi arazisine çökmeye mi hazırlanıyor?" diye sordu.

Koç'un paylaşımları şöyle oldu:

“İktidar Boğaziçi Üniversitesi arazisine çökmeye mi hazırlanıyor? Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı bir duyuruyla arazi statüsünün Kaliteli Doğal Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Başvuru Alanı olarak tescil edildiğini açıkladı. Anlamı:

Resmi Gazete'deki bakanlık prensip kararına kadar bu statüye sahip alanlarda "koruma amaçlı imar planına uygun olması koşulu ile TURİZM TESİSLERİ" yapılabileceği belirtiliyor. Duyuruda sit tescili için destek olarak "Ekolojik Temelli Olarak Bilimsel Araştırma Raporu" sunuluyor ama +3

Bu rapor ilan ekinde yer almıyor. Dahası bugün bir grup Boğaziçi mezunu raporun örneğini görmek üzere Çev. Şeh. İl Müdürlüğüne başvurdu. Müdürlük yetkilileri, yasal olarak isteyen herkesin görme hakkı bulunan bu raporu paylaşmayacağını ifade etti.

Normalde arazi statüsünün değiştirildiğini ifade eden kararın ekinde yer alması gereken bu raporu saklamanın nedeni nedir? Yetkililer ısrarlı talep üzerine, "dava açın" karşılığı veriyor. Acaba gerçekte böyle bir rapor var mıdır? Şu an bu bile belirsiz. Kabahat işleniyor.

Acilen mezunlar ve Mimarlar Odası, ilgili kararın iptali için dilekçeyle başvurmaya hazırlanıyor. Bölge sakinlerinin de böyle bir başvuru formu hakkı var. Başvurmak isteyen herkesle başvuru formu taslağını sonradan paylaşacağım. 8 Ekim'e dek itiraz yapılması gerekiyor. Sonrasında, gerekli olduğu takdirde dava da açılacak. Boğaziçi Üniversitesi arazisini koruyacağız."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bogazici-universitesi-arazisi-hakkinda-sok-iddia-haberi-539082