Bomba gibi projeleri arka arkaya sıralayan Ay Yapım, büyük bir ustanın hayatını çekecek!

TelevizyonGazetesi.com / Detaylar – Türkiye’nin en başarılı yapım şirketlerinden biri olan Ay Yapım, bomba gibi projeleri sırt sırta sıralıyor. Evimiz Hollywood’da ve The Sopranos dizilerinin Türkiye uyarlamalarını çekmeye hazırlanan Ay Üretim, Türkiye’nin en meşhur isimlerinden birinin hayatını çekecek.

2005 yılında kurulan ve bugüne dek dünyanın çoğu ülkesinde yayınlanmış birbirinden unutulmaz diziye ve filme imza atan Ay Yapım büyük atakta. Kerem Çatay kadar kurulan Ay Yapım’ın, Türkiye’nin en meşhur ses sanatçılarından Tanju Okan’ın hayatını çekmeye hazırlandığı öğrenildi.

Twitter’da dizi yorumları yapan Televizyon Dünyası hesabının verdiği bilgiye göre Ay Üretim, şarkıcı, müzisyen ve sinema oyuncusu Tanju Okan’ın hayatının film/dizi haklarını aldı. Ay Yapım’ın Tanju Okan’ın hayatını dizi mi yoksa film mi oluşturacağı demin belirlenmiş değil.

Bomba gibi projeleri arka arkaya sıralayan Ay Yapım, büyük bir ustanın hayatını çekecek! 1

1938 yılında İzmir’in Tire ilçesinde dünyaya gelen Tanju Okan’ın birincil plağı Kundurama Kum Doldu, 1965 yılında yayınlandı. Sinema filmlerinde de rol bölge Tanju Okan, 1960’ların sonunda Türkiye’de plak yapmaya başlayan Fransız sanatçı Patricia Carli’nin dikkatini çekti ve Fransa’ya gidip Fransızca evraklar yaptı.

Koy koy koy, Kadınım, O Kadar Ayyaş Olsam ama gibi unutulmaz parçalara imza atan Tanju Okan özellikle son yıllarında alkol problemiyle uğraş etti. 1995 yılının Aralık ayının sonlarına doğru kangren olma tehlikesi yaşayan sanatçının sol bacağı diz üzerinden kesildi, 1996 yılında da hayatını kaybetti. Fırtınalı hayatı ve kalplere dokunan romantik şarkılarıyla belli Tanju Okan’ı film ya da dizide kimin canlandıracağı çoktan büyük bir merak konusu oldu.

Bu arada Ay Yapım’ın, bütün zamanların en iyi dizilerinden biri olarak kabul edilen The Sopranos’u da Türkiye’ye aktarmak üzere harekete geçtiği öğrenilmişti. Bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin hayatını anlatan dizinin esas karakteri Tony Soprano’yu canlandıracak isim hemen şimdi belirlenmiş olmazken, psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi için Özge Özpirinçci’nin adının geçtiği belirtiliyor.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/bomba-gibi-projeleri-arka-arkaya-siralayan-ay-yapim-buyuk-bir-ustanin-hayatini-cekecek/1332170