Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Kasım ayında yayımlanan 7256 sayılı bir takım alacakların yeniden yapılandırılması ve bir takım kanunlarda değişim yapılması hakkında kanunun ilgili hükümlerinde bulunan başvuru formu ve birincil taksit ödeme süreleri bir ay uzatıldı.

Devlete Ait Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, laf konusu kanunun 3. maddesi ile tarımsal amaçlı kooperatiflere ya da bu kooperatiflerin ortaklarına kullandırılan kredilerle ilgili hükümlerin bulunduğu 13. ve 14. fıkraları hariç olmak üzere 4. maddesinde yer alan kullanım ve birincil taksit ödeme süreleri, bu maddelerde belirtilmiş sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatıldı.

BAŞVURUDA SON TARİH 31 ARALIK’TI

Söz konusu maddelerde, yasa hükümlerinden faydalanmak isteyen borçluların; 31 Aralık’a kadar ilgili idareye başvuruda bulunmaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, il özel idarelerine, belediyelere ve YİKOB’lara alt tahsil dairelerine ödenecek tutarların birincil taksitinin 31 Ocak 2021 tarihine kadar, Sosyal Emniyet Kurumuna emrindeki tahsil dairelerine ödenecek tutarların birincil taksitinin ise 28 Şubat 2021 tarihine kadar ödenmesi öngörülüyordu.

Kazanç Vergisi, kurumlar vergisi, KDV, MTV, ÖTV, bütün yönetimle ilgili para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan ücret borçları yapılandırmasına başvuru formu için vatandaşlar son günlerde vergi daireleri önünde uzun kuyruklar oluşturuyordu.

Kaynak: www.sacitaslan.com