Patronlar Dünyası'nın haberine kadar VODAFONE Türkiye olarak son 15 yılda Türkiye ekonomisine sağladıkları ilk elden, dolambaçlı ve tetiklenen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla katkısının reel değerinin 334 milyar TL’ye ulaştığını bildiren Aksoy, toplam yatırımlarının gerçek değerinin ise 63 milyar TL olarak gerçekleştiğini söyledi.

Hürriyet'te bulunan habere tarafından Vodafone Türkiye’nin 15. sene dönümü vesilesiyle hazırlanan ‘Ekonomik Etki Analizi’ ile ilgili olarak bilgiler paylaşan Aksoy, Türkiye’nin en büyük uluslararası aracısız yatırımlarından biri olarak ekonomiye katkılarını arttırarak sürdüreceklerini söyledi.

"RAPORLAR OLMASA YALANLARA İNANACAĞIZ"

Bilişim dünyasının tecrübeli gazetecisi Kemalettim Bulamacı 'da Linkedin'den yaptığı açıklamada, "İşin gerçeğini bilmesek!.. Devletimizin resmî kayıtlarına, Raporlarına girmese!.. Vodafone yalanlarına inanacağız olur ya ??????..." dedi.


Data Teknolojileri ve İletişim Kurumu - BTK - ICT resmî raporlarına kadar, o raporlardaki verilerden derlenen bilgilere kadar işin gerçeği diyerek raporları açıkladı. 

VODAFONE EN DÜŞÜK YATIRIM YAPAN ŞİRKET

BTdunyasi.net sitesindeki habere tarafından Vodafone, 2020 yılında Türkiye’de en az yatırımı yapan mobil operatör oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 2020 yılı Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Analizi Raporu’na kadar Türkiye’de faaliyet belirten mobil operatörler 2020 yılında toplam 9 milyar 741 milyon 983 bin 563 TL yatırım yaparken, Vodafone, bu yatırımların sadece yüzde 13.5’uğunu gerçekleştirdi. Vodafone Türkiye’nin 2020 yılı toplam yatırım tutarı takriben 1 milyar 314 milyon lira olarak gerçekleşti.

Dünya Mobil İşletmeciler Derneği (GSMA) verilerine tarafından, dünya çapında mobil operatörlerlerin ciroya tarafından yatırım oranları yaklaşık yüzde 16 seviyesinde. Türkiye’de 2020 yılında yaklaşık 43 milyar lira ciro elde eden üç mobil operatörün yaptığı yatırım tutarı toplam gelirlerinin yüzde 22,67’sine denk geliyor. Denklemden Vodafone Türkiye çıkarıldığında, Turkcell ve TT Mobil’in gelire kadar yatırım oranları dünya standardının iki katına ulaşarak yüzde 30’u geçiyor. Vodafone Türkiye’nin, 15 milyar TL’yi geçen 2020 yılı gelirlerine kadar yaptığı yatırım ise ama gelirinin yüzde 8,68’ine denk geliyor.

VODAFONE SON BEŞ YILDA YATIRIMLARI KISTI

BTK’nın yayınlamış olduğu pazar raporu verilerine tarafından, Vodafone Türkiye’nin, mobil alanda yaptığı yatırım son beş yıldır cirosunun yüzde 10’undan aşağıda yer alıyor. 4.5G mobil hizmetlerinin verilmeye başlandığı 2016 yılında yüzde 11.69 ile beş yılın zirvesine meydana çıkan yatırım/ciro oranı son dört yıldır yüzde 9 seviyelerinde dolaşıyor. Beş yılın ortalamasında, Vodafone Türkiye, cirosunun yüzde 9,33’ünü yatırıma yönlendirirken bu oran Turkcell’de yüzde 25’e TT Mobil’de ise yüzde 20’ye yakın.

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/haber/BTK-raporlari-Vodafone-CEO-su-Engin-Aksoy-u-yalanliyor/255207

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/btk-raporlari-vodafone-ceosu-engin-aksoyu-yalanliyor-haberi-538560