Geçtiğimiz aylarda domuz gribi ile gündeme gelen ve gündemde geniş bir yer tutan Bülent Ersoy ile ilgili yenı bir bomba patlatıldı. Sanatçı Bülent Ersoy, geçtiğimiz aylarda ki Antalya-İstanbul seferini yapmakta olan uçakta emniyet kemeri takmamaştı ve bu olayla ilgili hakkında açılan dava da, Antalya da ifade verdi.

Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz ocak ayındaki Antalya-İstanbul seferi sırasında emniyet kemerini ısrarla takmak istemeyen "huzur ve sükûnu bozduğu" iddiası ile hakkında dava açılan Bülent Ersoy, Antalya 18'inci Asliye Ceza Mahkemesine gitti ve ifade verdi. Adliyedeki çalışanlar ile diğer vatandaşların yoğun ilgisi sebebiyle duruşma salonuna bir türlü giremeyen Ersoy, salona geldikten sonra rahatsızlığı sebebiyle ifadesini oturarak verdi.

Söz konusu tarihte rahatsız olduğu için uçakta kemer bağlayamayacağını söyleyen Ersoy, "2 kere trafik kazası geçirdim ve emniyet kemeri yüzünden çok zarar gördüm, bağırsaklarım dışarı çıktı. Batın bölgemde rahatsızlık vardı. Bu nedenle emniyet kemeri takmadım. Raporu da mahkemenize sunuyorum. Kimse ile tartışmadım" dedi. Ersoy, uçakta görev yapan yetkililere geçirdiği ameliyat nedeniyle dikişlerinin olduğunu ve maalesef kemer takamayacağını söylediğini, daha sonrasında ise kemeri takmayı kabul ettiğini bildirdi. Kemer taktıktan sonra bir sorunla kaşılaşması halinde sorumluluğu üzerine almayacağını yetkililere bildirdiğini de aktaran Ersoy, yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle uçağın kalkışını geciktirdiğini de kabul ettiğini mahkeme de anlattı.

ÖZÜR DİLEDİ

Uçakta ayağa kalkarak yolculardan özür dilediğini de söyleyen Ersoy, "Bazı kişiler, 'Çok paran var ya özel uçak tutsaydın' dediler. Kimseye bir şey demedim ve sadece rahatsızlığımı dile getirdim" ifadelerini kullandı.

Duruşma sonrasında Bülent Ersoy, mahkeme başkanına teşekkür ettikten sonra salondan ayrıldı. Ancak dışarıdaki izdiham sebebiyle kapı güçlükle açılabildi. Onlarca kişi Ersoy'la fotoğraf çektirmek istedi ve izdiham yaşandı. Polisler Ersoy'u ezilmekten güç bela kurtardı. Adliyeden 2 saatte çıkabilen Ersoy, aracına binmeden önce de kendisine yardımcı olan bir polis memuruyla fotoğraf çektirdi.