Milliyet Gazetesi'nden Gülden Çoktan'ın haberine göre Burhan Kuzu için dün, Fatih Camii’nde öğle müddeti cenaze merasimi tertip edildi.

Taziyeleri Burhan Kuzu’nun oğlu Süleyman Kuzu’nun kabul ettiği cenaze merasimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı gizeme Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mahir Ünal, Hayati Yazıcı ve Fatma Betül Sayan Kaya, Grup Başkanvekili Mehmet Muş, daha önceki bakanlar Veysel Eroğlu ve İsmet Yılmaz, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Partili belediye başkanları ve  milletvekilleri katıldı.

‘Davasının insanı’

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde reelleştirilen merasimde cenaze namazının kılınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan, şöyle konuştu: “Burhan Öğretmenimiz hem nüktedandı hem de gerçekten İstanbul Üniversitesi’nde özellikle davasını öğrenen bir Tüzük hukukçusunun olmadığı yarıyılda o, davasının bir insanı olarak vazife yaptı. Oradan yetiştirdiği talebeleriyle hep iftihar etti. Doğrusu biz de onaya iftihar ettik. Mecliste birlikte süren bir yolculuğumuz oldu. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı makamında danışmanım olarak da vazife yaptı... Rabbim mekanını cennet eylesin, sonucu hayrolsun.”

Kuzu’nun cenazesi, Edirnekapı Kabirliği’nda defnedildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com