Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akın'ın haberine tarafından Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez yazılmış bir yorumlama yaparak Finike Kaymakamlığı'nın köylerde hoca olarak görevlendirilmiş olan imam ve imam eşlerinin görevlendirmelerini iptal ettiğini duyurdu.

Finike’de Dağbağı, Yeşilköy, Ernez, Yazır ve Çamlıbel köylerinden Arif Şehit Osman Çelik İlkokulu'na taşımalı öğrenciler taşınarak eğitim verilmesine karşın, laf konusu köylerin ilkokullarında kalan 3 gün öğrencilerin hangi dersi hangi müfredatı, hangi yönetmeliğe göre yaptıkları sorulmuştu. Sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve eğitimcilerin ulaştıkları bilgiler ise Antalya genelinde akustik uyandırmıştı.

Buna göre, Finike'deki 5 köyde 1,2,3 ve 4. derslik öğrencilerinin tamamının tek bir sınıfta toplanarak çalışma yürütülmekte olduğu ve laf konusu eğitimin imamlar ve memur deha olmayan imam eşleri tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Gelişmelere ilk olarak Eğitim İş ve Eğitim-Sen almak üzere fazla sayıda sendika ve siyasal partiler sert tepki göstermişti. Taşımalı olarak ortaokullar 5 gün okula servislerle taşınırken, aynı köyde yer alan ilkokul öğrencileri pandemi gerekçesi ile haftada 3 gün internet bağlantısının dahi bulunmadığı ‘EBA Yardım noktası’nda imamlar ve imam eşleri göre eğitim adı aşağıda bir araya getirildi.

 “TEPKİMİZ NETICE VERDİ”

Yaşanan bu gelişme üstüne açıklamalarda yer alan Eğitim-Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, pandemi fırsat bilinerek öğrencilerin bilim dışı bir eğitim modeli ve içeriği ile muhatap edilmelerinin iktidarın istediği bir yönelim olabileceğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

* Bizim bu cins ideolojik yaklaşımlara katiyen gürültüsüz kalmayacağımızı belirtmiştik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Sen'in ve laik, bilimsel eğitimden yandan olan kurumların tepkileri sonucunda Finike'de yaşanan bu gelişmeler ile ilgili müfettişler görevlendirerek soruşturma başlatmıştı.

* Tepkimiz sonucunda Finike Kaymakamlığı köylerde hoca olarak görevlendirilmiş olan imam ve imam eşlerinin görevlendirmelerini iptal etmiştir. Ayrıca haftada üç gün ağırlıklı olarak Arapça okuma yazmanın öğretildiği köy okulları kapatılmıştır.

“ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Antalya Eğitim İzleme Kurulu ile birlikte kentte yaşanan eğitim sorunlarını ve hukuk dışı uygulamaları takip edeceklerini dile getiren Sönmez, “Laik, bilimsel eğitim mücadelemizden katiyen geri adım atmayacağız” dedi. Sönmez şöyle devam etti:

* Ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen varken köylerde liyakatsiz hoca görevlendirmelerini katiyen kabul etmiyoruz. Ulusal Eğitim Bakanlığı tüm köy okulları ilk kez elde etmek üzere dinç bir eğitimin yapılabilmesi için zorunlu olan sayı kadar öğretmen atamasını bir lahza önce yapmalıdır.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/buyuk-tepki-ceken-olayda-flas-gelisme-haberi-530710