Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Altın Palmiye ödülü 37 yaşındaki Fransız yönetmen Julia Ducournau’nun yönettiği "Titane" isimli filme verildi. Törenin Fransızca gerçekleşmesi Cannes Film Festivali Jüri Başkanı olan yönetmen Spike Lee’yi de şaşırttı.

Fransızca direktifleri hatalı anlayan Lee, Altın Palmiye kazananı yanlışlıkla erken söyledi.

CANNES’DA İKİNCİ KADIN YÖNETMEN

Ödül aldıktan daha sonra kısa bir söylev yapan Ducournau, “Lee’nin ödülü kazanmamda büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum” diye espri yaptı. Bir süratli katil hakkında olan ve eleştirmenleri ikiye bölen bir film olan "Titane", Wes Anderson’ın "The French Dispatch", "Three Floords" ve Sean Penn imzalı "Flag Day" gibi filmleri geride bırakarak ödülü kapmayı başardı.

Ducournau’ya ödülünü meşhur oyuncu Sharon Stone takdim etti.

Türkiye’den "Kış Uykusu" isimli filmle Nuri Bilge Ceylan’ın ve "Yol" isimli filmle Yılmaz Güney-Şerif Görebilen’in kazandığı Altın Palmiye’yi Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Wim Wenders, Emir Kusturica, David Lynch, Lars von Trier, Ken Loach gibi üstteki düzeyde yönetmenler kazanmıştı.

Ducournau, ise ödülü kazanan sadece ikinci bayan yönetmen oldu.

En iyi erkek oyuncu Caleb Landry seçilirken en iyi kadın oyuncu da Renate Reinsve seçildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cannes-film-festivalinde-oduller-sahiplerini-buldu-haberi-535651