30 yaşındaki ABD’li rapçi Cardi B, 2016 yılında çıkardığı “Gangsta Bitch Music Vol 1” albümündeki kapak görseli yüzünden takriben 93 milyon TL’lik bir telifle (5 milyon dolar) dava edildi.

Albüm kapağında Cardi B bira içerken sırtında yılan ve kaplanın savaştığı bir vurma olan bir erkeğin kendisine oral seks yaptığı görülüyor. Kevin Michael Brophy isimli bir kişi de, kendi sırtında böyle bir vurma bulunduğunu ve kapakta görselin de kendisinden izinsiz olarak alındığı gerekçesiyle mahkemeye gitti.

Guardian’da bulunan habere göre, Güney Kaliforniya’daki federal mahkemede gerçekleşen davaya reel adı Belcalis Almánzar olan Grammy ödüllü şarkıcı da katıldı.

Brophy mahkemeye verdiği demeçte, “Karım olmayan birine, partnerim olmayan birine ve asla imzalamadığım bir görüntüye oral seks yapıyormuşum gibi görünüyor. İki çocuk babası, vefalı bir koca ve bununla birlikte inançlı bir adam edinmek, savunduğum her şeye tutarsız ve böyle bir şeye asla imza atmam” dedi.

“ZATEN POPÜLER BİR GÖRSELDİ”
Almánzar’ın avukatı Peter Anderson, Brophy’nin fotoğrafının kapak resmi için kullanıldığını reddetti ve kapaktaki modelin boynunda dövme olmadığını, ancak Brophy’nin yaptırğını belirtti. Fotoğrafın internetten alındığı iddiasını reddeden Anderson, “Brophy’nin yüzü kapakta yoktu. Zaten popülerdi. Brophy ile ilgisi yok” dedi.

Brophy ise onu tanıyan herkesin kapakta olduğuna inandığını söyledi. Savunma dosyaları, fotoğraflar için poz veren modelin siyah, Brophy’nin ise beyaz olduğuna dikkat çekti.

Brophy dövmesi hakkında “Çok kibir duyduğum bir şeydi. Şu Anda, bu bakış değersiz hissettiriyor. Kendimi soyulmuş hissediyorum. Tamamen ihmal edilmiş hissediyorum. Ama bunu kaldırmanın tek yolu bu mahkeme salonuna gelmekti” diye ekledi.

Dört gündür aralıksız mahkemede tanıklar dinlenmeye devam ediyor, müzakereler ise cuma günü başlayacak.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/cardi-bye-93-milyon-tllik-telif-davasi-acildi.html