Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar corona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, Hindistan’da ortaya meydana çıkan ve kısa sürede hakim ülkü gelen Delta varyantı endişeleri artırıyor. Aşıların varyanta karşısında ne değin etkin olduğu tartışılırken, üçüncü doz aşı ve kısıtlamaların geri gelmesi gibi böylece çok olanak ülkeler kadar değerlendiriliyor.

Corona virüsünde en çok can kaybının görüldüğü ABD de o ülkelerden biri. Salgınla mücadelede en manâlı kurumlardan biri olan ABD Rahatsızlık Teftiş ve Önleme Merkezleri (CDC), zorunlu maske kararını değiştirmişti. Aşılarını tamamlayan kişilerin maske takma zorunluluğu bulunmadığını bildiren CDC uzmanları, varyantın şipşak yayılmasıyla kapalı alanlarda maske takılması gerektiğini açıkladı.

YENİ VERİLER ORTAYA KOYDU

CDC Direktörü Rochelle Walensky, corona virüsü aşısı olan kişilerin Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini belirten yeni bilimsel veriler olduğunu söyledi. Walensky, “Delta varyantıyla ilgili son birkaç haftada yaşananlara ilişkin yürüttüğümüz araştırmalar, aşı olsanız deha virüsü başkasına bulaştırabildiğinizi ortaya koydu. böylece maske kuralı tavsiyesini güncelledik” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cdcden-delta-varyanti-uyarisi-haberi-536116