Geçen pazartesi Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın arkasından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabahleyin 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde yalnızca pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir. Ramazan ayı her tarafında, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız” ifadelerini kullanarak, yeni kısıtlamaları açıklamıştı.

Son olarak, Afiyet Bakanı Fahrettin Koca’nın da dün paylaştığı corona tablosuna göre, 37 bin 303 kişiye vaka, bin 376 kişiye Covid-19 tanısı konuldu. 155 kişi daha yaşamını yitirdi. Jurnal vaka sayısında ise yeni normalleşmenin ardından rekor sayıya ulaşıldı.

Oyuncu Cem Davran ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, salgın dönemindeki sürecin “fena” yönetildiğine uyarı çekerek, “Gelecek nesillere not, bugünleri araştırırken karşınıza, bilhassa salgın dönemi çok fena yönetildi gibi bilgiler çıkabilir, derhal inanmayın, özgürlük aklınızla tamamen inceleyin, daha da kötü olduğunu göreceksiniz” notunu düştü.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cem-davrandan-iktidara-sert-elestiri-haberi-530702