Sosyal medya hesabından, TRT Spor'da yayınlanan "Spor Manşet" ve "Futbol Aklı" programlarında yorumcu olan Cem Dizdar'ın şiddetine maruz kaldığını iddia eden Selin Barlas, vücudundaki darp izlerinin fotoğraflarını paylaştı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kısa bir süreliğine Instagram hesabımı açık bırakıyorum. İçinde gerçek bir hikaye var. Okuyun lütfen" diye paylaşımda bulunan Selin Barlas, paylaşımları yaptığı Instagram profilini daha sonra tekrar kapattı.

Cumhuriyet, Selin Barlas'ın yakın bir arkadaşına gönderdiği ve olayı anlattığı ses kaydına ulaştı.

Selin Barlas, ses kaydında şunları anlattı:

"Eski eşim Cem dün bana saldırdı ve çok kötü bir şekilde vurdu. Sol elim kırıldı. Kırıklarım var. Sol yanım ve vücudumun tamamı yaralarla dolu. Dudağımda yarık var. Tüm geceyi hastanede ve karakolda geçirdim."

Gazeteci Mehmet Barlas'ın da yeğeni olan Selin Barlas'ın paylaşımının ardından, Cem Dizdar yazılı açıklama yaptı.

Dizdar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kadına uygulanan şiddet failinin ortaya çıkması, yargılanması ve ceza almasında, kadın beyanının esas olmasının çok önemli bir kazanım olduğunu her daim savundum. Bu beyanın esas olmasının, beyanın doğru olduğu anlamına gelmeyeceğini ise bana yine feminist hukukçular öğretti. Ben nerede, ne zaman ve nasıl şiddet uyguladım? Bu sorularıma adaletin cevap vermesi için, hakkımdaki iddiaların soruşturulmasının takipçisi olacağım. Benim şiddete maruz kaldığıma ama asla ve kesinlikle şiddet uygulamadığıma yönelik, darp raporum gibi somut ve maddi kanıtlara; özellikle var olan görüntü kayıtlarına, bu yolla ulaşılacaktır.

Sonuç olarak, ısrarla ve inatla söyleyeceğim şey şudur; ben sözel, psikolojik ve fiziksel şiddetin faili değil, mağduruyum. Hakikat budur. Bu, sizlerin de hakikati olana kadar TRT SPOR'da yorumcusu olduğum "Spor Manşet" ve "Futbol Aklı" programlarına katılmamaya karar verdim. Şiddetin her türüne karşı, iyinin, güzelin ve doğrunun en ateşli ve kararlı savunucularından biri olarak kimseye saygısızlık etmedim. Bu tavrıma hayatım boyunca bağlı kalacağım."

Dizdar'ın açıklamasının ardından Twitter'da paylaşım yapan Barlas ise "Ben dövmüşüm diyor utanmadan. Boşuna mı uzaklaştırma kararı alınmış? Devlete de yalancı diyor.. 49 kiloluk kadin 97 kiloluk adamı dövmüş.." dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com