Daha önce de “Selanik Tiyatro Festivali”nde sahne alma fırsatı bulan Üzümoğlu, bu kez “The Republic of Baklava” (Baklava Cumhuriyeti) oyunu için Atina’ya gitti.

Oyunun yönetmeni Anestis Azas ve Atina & Epidaurus Tiyatro Festivali’nin davetlisi olarak festivale katılan Üzümoğlu, iki ay süren prova sürecinin ardından sahneye çıktı.

Yunanca ve İngilizce olarak sahnelenen oyununun prova süreçleri için iki aydır Atina’da olan Üzümoğlu; “Oyunun metni, provalarla aynı zamanlı olarak oluşturuldu. Yazılan her bir sahne biz oyuncular kadar her zaman oynanarak bir nevi laboratuvar çalışmasına döndürüldü ve metin her gün tekrar yazıldı” dedi.

“Koskocaman bir oyuncu ekibimiz var, fantastik hoş halk müziği ve büyük sanatçılar… Burada elde etmek evden uzak olmamak aramak, burada olmaktan nedeniyle fazla mutluyum. Böylece çok defa geldiğim ve bildiğim bir kent olduğu ve sadece güzel insanlarla karşılaştığım, o kadar çok hoş lahza yaşadığım için çok mutlu hissediyorum. Atina Tiyatro Festivalinde oyun oynadım, daha ne isteyebilirim ama. Belki bundan başka Epidaurus Antik Tiyatrosunda oyun oynarsam o zaman daha da mutlu olabilirim.” diyen Üzümoğlu, rol arkadaşları Katerina Mavrogeorgi, George Katsis ve Gary Salomon’a teşekkür etti.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cem-yigit-uzumoglu-atinada-sahneye-cikti-haberi-536047