Sabahleyin Gazetesi'nden Murat Karaman'ın haberine kadar metroda güvenlik görevlisi olarak çalışırken, yaşadığı taciz ve mobbing yüzünden istifa eden Ö.Ö. (39), 2020'de uğradığı tacizi ve ardındaki gelen örtbas zincirini bir bir anlattı:

Genç kadın "Ablası Ulaşım A.Ş.'de müdür olan ve metroda bakım görevlisi olarak Cumhur Aygün, bana 'çıkış listeleri hazırlanıyor. Ulaşım A.Ş. Idare Heyeti Başkanı Kadir Özdemir'i tanıyorum. Seni ona anlattım, 'Şehir Kart'a alırız' dedi. Mersin'e rakı balığa gideriz. Hallederiz' teklifinde bulundu. Kabul etmeyince, bu defa taciz etti. Şikayetçi olunca uzaklaştırma cezası aldı. Kadir Özdemir, işyerime gelip, 'şikayetimden vazgeç, yoksa iki çocuğuna yazık olur' diye korkutma etti. Ben de çocuklarım ve ekmeğim için şikayetimden vazgeçtim. Arkasından beni, 8 ayda 4 defa çeşitli yerlere sürgüne gönderip mobbing uyguladı. Dayanamadım ve 2021'de istifa ettim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mail atıp, yaşadıklarımı anlattım ama hiçbir şey yapmadılar" dedi.

2 çocuk annesi Ö.Ö. 2012 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi'nde metro duraklarında emniyet görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2019 lokal seçimlerinde CHP'nin göreve gelmesinin arkasından Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından "Bankamatikçiler" diyerek işçiler çıkarılmaya başlandı.

Metroda bakımcı olarak çalışan ablası Ulaşım A.Ş.'de müdür eşi ise aynı yerde sözleşmeli personel olan Cumhur Aygün (53) çıkışlarından huzursuz olan Ö.Ö.'ye sözde, 'Seni Kadir başkana anlattım. Birimini değişeceğiz, Büyük Kasaba Kart'a alacağız. Mersin'e rakı balığa gider hallederiz' dedi.

Aygün'ün bu teklifini Ö.Ö. kabul etmedi. Fakat Cumhur Aygün, Ö.Ö.'yü telefon mesajlarıyla taciz etmeye başladı. Taciz mesajlarından psikolojisi bozulan Ö.Ö.,10 Eylül 2020'de Aygün hakkında şikayetçi oldu. Adana 1. Aile Mahkemesi benzer gün Cumhur Aygün hakkında Ö.Ö.'ye bir ay yaklaşmama cezası verdi.

"BENİ ÇOCUKLARIMLA TEHDİT ETTİ, ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇİRDİ"

Duruşma'nin Cumhur Aygün'e cezası vermesi üstüne Ulaşım A.Ş. Idare Heyeti Başkanı Kadir Özdemir'in tahsis yaptığı ekmek fabrikasına geldiğini, şikayetinden vazgeçmesini istediğini anlatan Ö.Ö., "Kadir Özdemir şikayetimi geri almamı istedi. Almayacağımı söyleyince 'İki çocuğuna yazık ederim' tehdidinde bulundu. Ben de çocuklarımın hayatından üzüntü ettiğim için 5 gün sonra gidip şikayetimden vazgeçtim.

TACİZLE BAŞLADI MOBBİNGLE DEVAM ETTİ

Duruşma Cumhur Aygün'e bu kere adli denetim şartı uyguladı. sonradan karara itiraz ettiler, kovuşturmaya lüzum değil kararı çıktı. Bunun üstüne biz de karara itiraz ettik. bu arada Kadir Özdemir çalıştığım yerlere kesintisiz geliyordu. 8 ay içinde 4 kere sürgüne gönderildim. En sonunda beni bulvarlardaki kavşaklara çiçek dikme işinde görevlendirdiler.

Astımım olduğu için rapor aldım. Tacizle başladı mobbingle devam edince dayanamadım ve 3 Mayıs 2021'de istifa ettim. Eğer ben balık yemeğe gitmiş olsaydım bunlar başıma gelmeyecekti" diye konuştu.

İFTİRA ATIYORSAM ŞİKAYETÇİ OLSUN

Kadir Özdemir'n kendisini tanımadığını bahis ettiğini de ifade eden Ö.Ö., "Kendisi beni sürekli telefonla arıyordu. Şikayetimi çekmemi istiyordu. Yalan söylüyor. Eğer ben kendisine iftira atıyorsam şikayetçi olsun. Tüm telefon kayıtlarımı incelesinler. Gerçekler ortaya çıkacak. Yalnızca ben değil belediyede çalışan öteki kadınlarda ekmekleri için tacizlere ses çıkarmıyorlar.

Yaşadığım bu taciz ve mobbing olayını Kemal Kılıçdaroğlu'na mail attım. Fakat hiçbir gelişme olmadı" biçiminde konuştu.

TACİZ MECLİSE TAŞINMIŞTI

Ö.Ö.'nün taciz olayı Adana Büyükşehir Belediyesinin 2021 Ağustos ayı meclis oturumunda da gündem olmuştu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Nehir, konuyu gündeme taşımış, "Bu cins insanların o koltukta bulunması gururumuza dokunuyor" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan Kadir Özdemir'i görevden almasını istemişti. Ancak Karalar, bugüne dek Özdemir hakkında hiçbir işlem yapmadı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/chpde-bir-taciz-skandali-daha-haberi-554708