Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’nun yanıtlaması istemiyle öneri veren CHP’li Onursal Adıgüzel, “Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in kaçmadan 1 hafta önce bakanlığa çağrıldığı iddiası doğru mudur? Eğer içten ise bu toplantı hangi Bakanlıkta, kimlerle gerçekleştirilmiştir?” sorusunu yöneltti.

“İDDİALAR DÜRÜST İSE BÜTÜN BİR SKANDAL”

İddiaların ortaya atıldığı günden bugüne herhangi devlete ait bir yorumlama yapılmadığını ve 400 bin Thodex mağdurunun bir izah etme beklediğini gösteren Adıgüzel, “Cumhuriyet tarihinin en büyük üçkâğıt vakalarından birine imza atan bir kişinin kaçmadan önce Bakanlığa çağrıldığı iddiaları içten ise, bu bütün anlamıyla bir skandaldır. Bu görüşmeyi kim, hangi gerekçeyle, kimin adına gerçekleştirmiştir?” diye sordu.

“400 BİN MAĞDUR AÇIKLAMA BEKLİYOR”

CHP'li Adıgüzel, “Söz konusu iddialar dürüst ise, 400 bine yakın kişiyi dolandırarak yurtdışına kaçan ve hakkında kırmızı duyuru çıkarılan Özer'in niçin böyle bir toplantıya çağrıldığı, böyle bir görüşme gerçekleşti ise toplantıyı düzenleyenler, düzenlenen toplantıya katılanlar, görüşme hakkında veri sahibi olanlar ve ilgili toplantıda görüşülen konulara ilişkin olarak ilk kez Thodex mağdurları elde etmek üzere kamuoyu nezdinde aydınlatılmayı beklemektedir.” dedi.

Kırmızı bültenle aranmasına karşın niçin hala yakalanamadığının da öbür bir merak konusu olduğuna uyarı çeken Adıgüzel, “Özer gibi ‘tosuncuk' da aranıyor kırmızı bültenle. Fakat ne hikmetse o da hala yakalanmadı. Adam yoksul fukarayı mağdur etti, şu anda bir gün Brezilya'da bir gün Uruguay'da gününü gün ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/chpden-bakan-soyluya-thodex-sorusu-haberi-534238