Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine kadar Rize’nin Fındıklı ilçesinde 19 Mart 2019'da açılan Irk Bahçesi Parkı'nın adını CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, meclis kararıyla “100'üncü Sene Atatürk Parkı”, parkın içinde bulunan Irk Kıraathanesi’nin adını da “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirdi. Oysa alınan bu değiştirme kararını kaymakam onaylamadı ve meclis kararını geri iade etti.

Bir defa daha meclisten değiştirme kararı çıkaran Başkan Çervatoğlu parkın girişinde bulunan tabelayı da değiştirdi. Arkasından da İçişleri Bakanlığı bu olay hakkında analiz başlattı.

BAŞKAN VE 7 MECLİS ÜYESİNE SORUŞTURMA

İçişleri Bakanlığı kadar yapılan analiz ardından müfettişler, 100. Yıl Atatürk Parkı için tabela yaptırıldığı, 7 bin 864 lira harcandığını ve halk zararı oluştuğunu belirterek soruşturma başlatılmasını istedi.

Müfettişlerin yaptığı analiz sonuçlandı ve İçişleri Bakanlığı göre “Laf konusu park ve parkın içerisindeki tesisin ad değişikliğine ilişkin meclis kararının mülki yöneticilik amirinin onayına bağlı olduğu, mülki idari amiri onayı ile kesinleşip yürürlüğe gireceği, tasdik alınmadığı sürece isim değişikliğinin gerçekleştirilemeyeceği, buna karşın isim değişikliğine ilişkin ödemelerin yapıldığı, bu ödemeler sebebiyle 7 bin 863,70 TL ulus zararı oluştuğu, belediyenin park ve parkın içindeki tesisin yeni kaymakamlığın onaylamamasına karşın ısrar edildiği belirtilerek, isim değişikliğinde tabela için harcanan 7 bin 864 lira ile ulus zararı oluştuğu” belirtilerek Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve CHP’li Meclis üyeleri Aziz Köroğlu, Muhsin Şentürk, Aynur Yılmaz, Enez Akıllı Öztopal, Gültekin Zen, Hasan Aydınoğlu ve Ali Fikri Saatçi hakkında soruşturma izni verildi.

“7 BİN LİRAYI ARAŞTIRANLAR 60 BİN LİRAYI NIÇIN ARAŞTIRMADI?”

Değiştirilen tabelanın AKP döneminde 60 bin liraya yapıldığını andıran Başkan Çervatoğlu, “O tabelayı yapanlara soruşturma açılmıyor. Lakin 7 bin liralık tabelaya açılıyor. Böyle bir kavrayış değil. Önce kendi belediye başkanlarına bu tabelayı nasıl 60 bin liraya yaptırdığını soruştursunlar. Ama onların karşı oldukları Atatürk’ün ismi” diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com