Sabahtan Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, 8 Ağustos'ta eşi ve oğluyla birlikte İstanbul'a geldi. Nişantaşı'nda trafik çevirmesine takılan Şahin'in oğlu, güya aracını sağa çekmeyerek görevlilerin üstüne sürdü.

Camı indiren milletvekilinin oğlu Ege Şahin, aracın milletvekili arabulucu olduğunu söyleyerek araçta babasının olduğunu belirtti. Polisler aracın koruma tahsisli olduğunu gösteren belgeyi istediğinde ise yeniden iddiaya göre Ege Şahin ve polisler aralarında kavga çıktı.

Milletvekili Şahin'in dahil olduğu tartışmada taraflar birbirlerine hakaret ve tehditler savurdu. Milletvekili Şahin iddiaya göre polis memuruna, "Sen bu üniformayı adalet etmiyorsun. Emniyet müdürünü ve valiyi arayacağım" biçiminde sözler sarf etti.

Milletvekili araçtan indiği sırada öteki polislerin araya girmesiyle arbede önlendi. Olay yerine gelen asayiş ekipleri, Şahin ailesini karakola götürdü. İfadesi alınan milletvekili, arabulucu oğlunun kullandığını, polislere aracın milletvekili aracı olduğunu söylediklerini ama bu sırada polis memurunun kişisel bilgilerini sorduğunu anlattı. Polisin kendisine elini kaldırarak "Sen kim oluyorsun kimlik soracak?" diyerek üzerine yürüdüğünü öne sürdü.

'GÖSTERECEĞİM SİZE'

İfade veren polis memuru ise, Ege Şahin'in kullandığı arabulucu durdurmak istediklerini ama Şahin'in aracı durdurmayarak üzerlerine sürdüğünü söyledi.

Kimlik ve gerekli belgeleri görmek istemeleri üzerine milletvekili Şahin'in, "Ben milletvekiliyim. Göstereceğim size. Polis olmayı adalet etmiyorsunuz bile. Emniyet müdürünü arayın, sicilin kaç senin?" diyerek milletvekilli kartını göstermediğini ifade etti.

Öteki polis memuru ise, Fikret Şahin'in kimliğini göstermediğini, aracı üzerlerine sürdükleri için ne olduğunu anlamadıklarını, telefonunu çıkararak video çekmeye başladığını kaydetti.

Tutanak tutmak istedikleri sırada Şahin ailesinin üzerlerine yürümesi nedeniyle asayiş ekiplerinden destek istediklerini kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/chpli-fikret-sahin-tehdit-etti-oglu-ezmeye-calisti-iddiasi-haberi-538127