Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre internette ikinci el satış yapan sitelerin denetlenmemesi, ahali sağlığını riske atıyor. CHP'nin eczacı kökenli milletvekili Burhanettin Bulut, “İkinci el ilaç satış usulüne dönüştü, denetlenmiyor” dedi. Bulut, ‘'Takviye edici mahsul'' adıyla ünlüler kadar reklamı yapılan ilaçlara da tepki göstererek, “Seda Sayan bu ürünlerin reklamı için kesintisiz kamera karşısına geçiyor'' dedi.

Bulut TBMM'de yaptığı açıklamada, "2. el eşya satan internet sitelerinde tost makinesi başlığı altında ya da bir başka başlıkta yarısı kullanılmış kanser ilaçları, kırmızı reçeteli ilaçlar, anksiyete ilaçları, kesinlikle hekim nezaretinde kullanılması gereken ilaçlar satılıyor. Bu ilaçların yüzde 99'u sahte” dedi. Bulut, ünlülerin ‘takviye hap' ve vitamin adı altındaki ürünlerin reklamını yapmasını da eleştirerek şunları söyledi:

"Bir numaralı ad Seda Sayan… Kesintisiz bu ürünlerin satışı için ekran karşısına çıkıyor. Seda Sayan ve ekibi, mesela geçen yıl ‘No Attack' diye bir ürün tanıtımı yaptılar.

‘Ben kullandım, mükemmel geldi, bağışıklık sistemimizi onardı eğer hastaysanız bununla iyileşiyorsunuz, virüse karşı tek çözüm' diyor. Şikâyet edildi, para cezası aldılar lakin bu cinayet, reklam bedelinin ancak onda 1’i… Sonra anında başka bir reklamla yeniden karşımızdalar."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/chpli-milletvekilinden-cok-sert-takviye-urun-tepkisi-haberi-528869