Hakkında, nüfuzunu kullanarak “Basit cinsel atak” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianameye göre Yüksel, genç kadının karşı koymasına rağmen sarılıp elini tuttu, göğsüne dokunup öpmeye çalıştı. Boynundan kavradı, kendisine çekip öpmeye çalıştı.

Zeynep E.K., “Bana teşebbüs” diyerek Başkan’a tepki gösterdi. Ama Başkan Rasim Yüksel durmak bilmedi. Resepsiyona kaçan Zeynep E.K.’nın peşinden dışarı giden Yüksel üstüne üstlük diğer taraftan, “Bebeğim bir sorun mu var” diye sorduğu iddianamede yer aldı.

Sabahleyin’tan Istek Kaya’nın haberine göre CHP’li Tekirdağ’ın Ergene İlçe Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in nüfuzunu kullanarak ulusal bir kanalda sunuculuk yapan Zeynep E.K.’ya gerçekleştirdiği çabuk tacizlerin ayrıntıları ortaya çıktı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye kadar, ulusal bir kanalda sunuculuk yapan 24 yaşındaki Zeynep E.K. , çekim görüşmeleri yapmak amacıyla 16 Haziran 2022 günü CHP’li Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile bir araya geldi.

Büyükçekmece’de lüks bir otelin restoranında görüşen ikiliye Zeynep E.K.’nın çalıştığı kanalın genel yayın yönetmeni Deniz A. ve Belediye Başkanı’nın arkadaşı Serkan D. de eşlik etti.

CHP’Lİ BAŞKAN TACİZLE BAŞLADI, CİNSEL SALDIRIYLA DEVAM ETTİ

Taraflar birlikte yemek yerken Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, spiker kadınla ilgilenerek bazı kişisel sorular sormaya başladı.

Durumdan rahatsız olan Zeynep E.K., genel yayınlama yönetmenine durumu aktarsa da “biraz daha dayan” biçiminde tacize göz yumması gerektiği yönünde çirkin bir cevap aldı. Süre ilerledikçe tacizin boyutu da ilerledi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, spiker Zeynep E.K.’yı restoranın dışına misafir etme etti, elini omzuna atıp sarılmaya da başladı.

Tacizi cinsel saldırıya çeviren olay sarılmayla başladı, talihsiz kadının göğüslerine dokunması ve elini tutmasıyla devam etti.

KADIN ENGELLESE DE SINIRINI SÜREKLİ AŞTI

Belediye Başkanının konumu sebebiyle korkup çekinen spiker, elini çekerek saldırgan Başkana engel oldu. Yaşadığı taciz ve cinsel saldırıdan rahatsız olup korkan ve buna dur demek için genel yayın yönetmeninden destek istese de alamayan kadının engellemelerine karşı Başkan Rasim Yüksel sınırını sürekli aştı.

Genç kadını bu kere de boynundan kavradı, kendisine çekip öpmeye çalıştı. Zeynep E.K., “Bana yaklaşma” diyerek Başkana tepki gösterdi. Ama Başkan Rasim Yüksel durmak bilmedi.

İki ad her tarafta restoranın içine girdiğinde Başkan Yüksel tekrar genç kadına sarıldı. Spiker kadın bir gerekçe bularak restoranın resepsiyon kısmına geçti.

Bir süre sonra Zeynep E.K.’nin peşinden giden Rasim Yüksel hiçbir şey olmamış gibi, “Bebeğim bir sorun mu var” diye sordu. Annesinin rahatsızlandığı bahanesini uyduran bayan restorandan ayrıldı.

MESAJLAŞMALAR ORTAYA ÇIKTI, YÖNETİCİSİ DE CİNSEL SALDIRIYA GÖZ YUMMUŞ

Rasim Yüksel’in suçlamayı kabul etmediği, arkadaşı Serkan D.’nin de iddiaları doğrulamadığı aktarılan iddianamede, müşteki kadının ifadesi ve mesaj saptama tutanağı ile olayın sabit olduğu belirtildi.

Televizyon kanalının genel yayınlama yönetmeni Deniz A.’nın genç kadına, “Kalkıyoruz, bir yirmi dakika idare et, işlere bu bakıyor” şeklinde mesaj gönderdiği, Zeynep E.K.’nin yanıt olarak “Az Daha her yerimi elledi, öpecekti az daha, fazla rahatsız oldum, lütfen gidelim” şeklinde cevap verdiği de uyarı çeken bir detaylar olarak iddianamede yer aldı.

Deniz A.’nın ise çalışanına “Ne oldu bu değin, hangisi adi ki bu sektörde, son kere uğraş gösteriyorum” şeklinde sunucu kadının rahatsız olduğu mesaja umarsızca karşılık verdiği belirlendi.

NÜFUZUNU KULLANARAK CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

Genel yayınlama yönetmeni Deniz A.’nın ifadesinde genç kadının mesajlarına görmeden yanıt yazdığını söylediği anlatılan iddianamede, spiker ile benzer meslek yerinde çalışan Ahmet İ.’nin de ifadesi alındı.

Ahmet İ., yöneticisinin alıştırma arkadaşı kadın hakkında “Bu kız kendisini ne sanıyor, Rasim ile baş edebileceğini mi sanıyor, bunu ispat edemez” şeklinde ifade vermesi dikkat çekti.

Taciz mağduru kadının ablası da soruşturma zarfında açıklama verdi.

Zeynep E.K.’nin ablası, olay günü kardeşinin kendisini endişeli bir ses tonuyla arayıp tacize uğradığını söylediği aktarıldı.

Savcılık, bütün bu ifadeler dikkate alındığında müştekinin beyanına üstünlük tanındığını ve şüpheli Rasim Yüksel’in müşteki üstünde nüfuzunu kullanarak vücudunun farklı alanlara yönlendirilmiş bölgelerini ellediği, öpmeye çalıştığı bu suretle cinsel saldırıda bulunduğunun altını çizdi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hakkında “kolay cinsel atak” suçundan 10 yıla değin hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/chpli-tekirdag-ergene-belediye-baskanindan-sunucuya-cinsel-taciz.html