Sözcü Gazetesi'nden Zekeriya Albayrak'ın haberine tarafından CHP adına söz bölge isimlerden İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Devlet Tiyatroları sahne ve kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu'nun fotoğrafını meclis kürsüsünden gösterdi.

GENEL MÜDÜR GÖREVİNDEN ALINSIN

İzmir Devlet Tiyatrolarında geçen hafta prömiyeri yapılan “Karıncalar-Bir Savaş Vardı” başrol oyuncusu Akın Kurt’un prömiyerden bir gün daha sonra yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıktığını dile getiren CHP'li vekilin konuşması esnasında gözleri doldu.

Covid-19 testi pozitif meydana çıkan ve karantina sürecindeki Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un oğlu olan Akın Kurt’un virüsü, oyunu izlemek için Ankara’dan giden ve virüsü pozitif annesinden almış olabileceği iddia eden CHP’li Sütlü, oyunun ardından yaptırılan deneme sonuçlarına kadar yaklaşık 50 kişinin temaslı olarak gözlem altında alındığını söyledi.

BAKAN GÖZLERİNİ KAÇIRDI

Sütlü, başrol oyuncusunun temaslı olduğu halde test yapılmadan oyuna çıkmasına tepki göstererek Genel Müdür ustafa Kurt'un ihmalleri nedeniyle görevden alınmasını istedi. CHP’li temsilci konuşmasını tamamlayıp salondan ayrılırken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy göz göze gelmemek için gözlerini kaçırdı.

Kaynak: www.sacitaslan.com