İddiayla ilgili CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in önceki gün 5.5 aylık konuşma kayıtlarını basın ile paylaşmasının peşinde Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin de kameralar karşısına geçerek yeni açıklamalarda bulundu.

SIDDIK GÜLTEKİN: "‘DAVADAN VAZGEÇ’ DEDİ"

Dün açıklamalarda yer alan Sıddık Gültekin, şunları söyledi:

"Ayın 23’ünde telefonum çaldı. Telefonu açtım. Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledi. Baş Sağlığı dileklerinde bulundu.

Taziye kelimesinden daha sonra ‘davadan vazgeç’ dedi bana. ‘Ulus davası zaten devam eder, biz senin yanındayız, ne gerekiyorsa yapacağız’ dediler. Çünkü karşı tarafın annesinin CHP’de ilçe başkanı olduğunu biliyorum.

Benim söyleyeceğim sözcük harfi harfine doğrudur. Bütün cümleler doğrudur. Huysuz ispat edilirse intihar ederim demişim. Ve ben kabul etmedim.

Telefonu kapattım. Bir buçuk iki dakika sürmedi galiba. Telefonu da olayı da kapattım. 20 gün daha sonra CHP Hizan İlçe Başkanı Okumuş Sadak beyefendi, akrabalarımı, arkadaşlarımı devreye soktu.

Bana ulaştılar, geldiler. İnanmadım ilk olarak. Sizi kim aradı diye sordum. Süleyman Girgin’in aradığını söylemiş. Telefonu çıkardı. Beni arayan kişiyle onu arayan kişinin benzer olduğunu gördüm. Ben kabul etmedim, daima beni aradı. 'Ne değin istersen veririz, yeter ki davadan vazgeç, zaten ulus davası sürüyor’ dendi.

“ŞİMDİ LAF DEĞİŞTİRDİLER”

Süleyman Girgin ise, “İddia ettikleri söylemi kanıt etsinler milletvekilliğimi bırakacağım dedim. 5,5 aylık telefon kayıtlarımı da ortaya çıkararak haklılığımı ispatlayınca şu anda laf değiştirdiler” yanıtını verdi.

“BİR DAKİKA 56 SANİYELİK KONUŞMANIN TÜM KAYITLARINI ÇIKARTTIM”

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'e konuşan Süleyman Girgin ise şunları söyledi:

"Kadının cesedi bulunduğu gün ben meclisten telefon açarak olayı kınadım. İkinci gün yani 22'sinde Bitlis Hizan'da defnedilirken akşam ilçe başkanını arayıp taziye dileklerimi ilettim. Olayın ne olduğunu sordu ben de ona fazla üzücü dedim.

Annesinin CHP yönetiminde olması sebebiyle ‘Hemen CHP'ye vururlar’ dedim. ‘Ama bu tarz cinayetlerin, tacizlerin partisi olmaz' dedim. Ertesi gün akşam da baba Sıddık Bey'i arayıp bir dakika 56 saniye konuştum. Bunun tüm kayıtlarını çıkarttım.

Telefonda babaya kendimi tanıtıp ‘Başınız sağ olsun, üzüntülüyüz ve defalarca yanınızdayız’ dedim. Baba bana, ‘Muğla bize sahip çıktı’ dedi. Kapattım. bir daha babayı aramadım zaten. Duruşmaları peşine düşüp takip ettik."

“SANIRIM BABAYI YÖNLENDİRİYORLAR”

Girgin, şöyle konuştu:

"Fatih Çekirge ile konuşmamızda bana ‘1 dakika 56 saniyede bunlar söylenemez. Bunun peşinde diğer şeyler var' diyen de kendisi.

Genel Başkanım da bana Çekirge ile konuşmasında babayı arayan vekilin ismini Veli Ağbaba ile Serbest Özel'e verdiğini söylemiş.

Acilen ben soruyorum; madem o kadar bunu, 6 ay önce ben taziye için babayı aradığımın devamında sen Ağbaba ve Özel'e ‘Bak senin vekil arayıp baş sağlığı dileyeceğine davandan vazgeç, şunu şunu dedi' niçin demedin?

Bunu yapsan ben seni inandırıcı bulurdum. 6 ay daha sonra sanırım babayı yönlendiriyorlar. Doğal olarak baba da acılı, kızı katledilmiş. Onlara kızamıyorum."

“OLMAYAN BİR TAVIR İDDİA EDİLİYOR”

Olayın üzerinden 6 ay geçtikten sonra ortaya böyle bir iddianın atılmasının inandırıcı olmadığını da gösteren Girgin şunları söyledi:

"Görünürde o ancak olayın üzerinden 6 ay geçtikten sonradan avukatı çeşitli yerlerle bağlantılar kuruyor. Olmayan bir konuşma iddia ediliyor.

İddia da, ‘Davadan vazgeç, zaten ulus davası sürecek, bunu yeniden duymamış olayım' ve daha başka benim şok olacağım şeyler söylendiği anlatılıyor.

Daha bu kanıt edilmeden benzer birey kalkmış bana ‘Davadan vazgeç demedi' diyor. Ne demişim peki? ‘Ailenin peşini bırak dedi' diye yorumlama üretilmiş.

Bu birey ya kendi içinde vicdanı muhasebe yapıyor veya yanlış yönlendiriliyor.

Biz genel başkanımızın bilgisi dahlinde pazar günü yazının yayınlandığı gün Fatih Çekirge'ye anekdot gönderdik. Çekirge de kendince başlık öbür içerik bambaşka yazmış. Peşinden ben kamuoyuna tanımlama yaptım. Dün de kadın kollarımızla birlikte il binamızda izah etme yaptım.

Partili partisiz cümbür cemaat bizi tanıyor ve arıyorlar. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bu CHP'ye örgütlü bir hamle diyor. 5,5 ay önce bu ad belirtilen olsaydı inandırıcı olurdu."

AVUKATA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Apaçık gerçek dışı açıklamalarla konunun saptırıldığını bunu da avukatın büyük bir olasılıkla reklam amaçlı yaptığını savunan Girgin, avukat hakkında kabahat duyurusunda bulunulacağını da sözlerine ekledi.

Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel merkezimiz bana bu avukat hakkında da kabahat duyurusunda bulunacağını söyledi. Bunun ardındaki diğer bir şey olduğu düşünülüyor.

Ben 3 günden bu yanlamasına suçsuzluğumu anlatmaya çalışıyorum. Bitmiş, acı yemedik karnımız ağrımaz. Şimdiye dek benim ismim zikredilmedi.

Ama 4 delege ve Veli Ağbaba, Özgürlük Özel isimleri ortaya atılınca genel başkanımız içinizde arayanınız var mı diye sordu. Taziye için tek arayan benim.

Pek olunca da açıklama yapması gerekenin de ben olduğum kanaatiyle candan açıklamamı yaptım.

Suçlamayla ilgili tüm HTS kayıtlarını gösterdim. Peki acilen kara çalmaya çalışanlar ne yapacak."

Kaynak: www.sacitaslan.com