YeniÇağ Gazetesi'nin haberine göre yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ayrı noktalarda yaşanan orman yangınlarının büyük zararlar verdiğine ve yangınlara vaktinde ve “gereği gibi” müdahale edilmediğine uyarı çeken Şeker'in, Bakan Pakdemirli'ye yönelttiği sorulardan bazıları şu şekilde:

“Ülkemizde özellikle yaz aylarında artma belirten orman yangınlarına zamanında ve etkin bir şekilde müdahale yapabilmek için yangın müdahale uçağı ve helikopteri sayısının artırılması düşünülmekte midir?

Mevsimsel açıdan gelecek aylarda orman yangınlarında muhtemel artışların yaşanacağı ihtimali de göz önüne alınırsa, bu yangınların önlenmesi için ne gibi önleyici tedbirler alınmaktadır?”

BAKANLIK, “HAVA ARACI SAYISI YETERLİ” DEMİŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın CHP'li Şeker'in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta ise şu ifadelere yer verilmiş:

“Bakanlığımızca yangın söndürmede kullanılan hava arabulucu sayısı yeterli sayıdadır.

Orman yangınlarıyla mücadelede komşu ülkeler arasında hava araçları yardımlaşması uygulanmaktadır. Ülkemiz yangın söndürme araç ve ekipmanlarını her sene güçlendirmektedir.”

BAKAN ‘DEĞIL’ DEMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin halihazırda envanterinde yangın söndürme uçağı olmadığını ancak bu sene içerisinde uçak alımının tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/chpnin-yangin-sorusuna-bakanlik-hava-araci-yeterli-yanitini-vermis-haberi-536254