Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan ve Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil'in kardeşi, oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile, oyuncu Belkıs Dilligil'in kızı olan sanatçı, sahne içinde yetişmesine karşın, profesyonel anlamda Kent Oyuncuları'nda yer aldı. Sanat hayatında ön plana çıkması atv'de yayımlanan Dinazorus adlı çocuk programıyla oldu. Sanatçı Bora Öztoprak'la evli olan Dilligil, Tiyatrokare ekibinde yer aldı. Çiçek Dilligil, tiyatroya oranla, rol aldığı sinema ve dizi filmlerle daha çok tanınmıştır. Şu anda MSM (Müjdat Gezen Sanat Merkezi) 'nde tiyatro eğitmenliği ve bölüm başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Eyüboğlu Koleji 'nde de tiyatro eğitmenliği yapmaktadır. 17. Afife Tiyatro Ödülleri'nde jüri üyeliği yapmıştır.

7 ayda nasıl 30 kilo verdi? Ünlü oyuncu Çiçek Dilligil, fazla kilolarından kurtulmuş haliyle katıldığı programında “30 kilo verdim adeta uçuyorum” dedi.
Çılgın Bediş ve Baskül Ailesi dizileriyle popülerliğini artıran Çiçek Dilligil, müzisyen eşi Bora Öztoprak ile televizyon programına katıldı.
Uzun süredir ekranlarda yer almayan Çiçek Dilligil ise kilolarından kurtulmuş haliyle ekran karşısına geçti. Başarılı oyuncu “30 kilo verdim adeta uçuyorum fakat kendime çok iyi bakıyorum” dedi.

Fazla kilolardan tüp mide operasyonu ile kurtulan Dilligil, şu ana kadar 30 kilo verdi.