Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'ne tabi şirket yönetimlerinde AKP'li eski milletvekili ya da adayların, danışmanların yer aldığı bir üs haline getirildi.

Genel Müdür Fahrettin Poyraz, bir şirketten maaş aldığını belirtmesine rağmen, idare heyeti başkanı olduğu Gübretaş'ın İran'da ortağı olduğu şirketten Euro cinsinden ücret aldığı da öne sürüldü.

Poyraz, maaşları konusunda spekülasyonmlara neden olacağı gerekçesiyle yorumlama yapmadı.  CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, Poyraz'ın 10, yardımcısı Davut Arpa'nın ise 5 yerden maaş aldığını öne sürdü.

İRAN'DAKİ ŞİRKET

Poyraz ise “Tarım Kredi'ye yan ortaklığı yüzde 50 ve üzeri hisse sahipliği konumunda yer alan şirketlerin idare kurullarında görevlendirilen üyeler aniden artı şirkette tahsis yapıyor olsalar dahi yalnızca bir rahatlık hakkı ücreti almaktadır. Bu itibarla Tarım Kredi Kooperatifleri'nin şirktelerinin yönetim kurullarında görevlendirilen üyeler birden pozitif şirkette tahsis yapıyor olsalar zeka sadece bir refah hakkı ücreti almaktadır” sözleriyle kendisini savundu.

Poyraz'ın açıklamasına karşın, iddiayı gündeme getiren CHP Kayseri Milletüvekili Çetin Arık ise SÖZCÜ'ye şunları söyledi: “Genel müdür, yalnızca tek bir yerden maaş aldığını açıklamış ki, bu elbette içten bir açıklama değil. Ilk Önce Poyraz, kamuoyundan sır gibi saklanan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevinden ne dek maaş aldığını açıklamıyor. Milletvekili emekli maaşı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü maaşı, GÜBRETAŞ'tan huzur hakkı almak üzere 3 ayrı yerden gelir elde ettiği belirlenmiş olan Poyraz'ın bilgi paylaşmadığı bir öteki konu ise Gübre Fabrikaları T.A.Ş.'nin İran'da yerleşik alt ortaklığı Razi Petrokimya şirketindeki ücretidir. Milletin çocukları işsiz, umutsuz gezerken 4 bambaşka yerden maaş almasını adalet görüyorsa söyleyecek sözümüz değil. Hem, tek vasfı AKP Bilecik Gençlik Kolları Başkanlığı olan milletvekili danışmanı Davut Arpa hangi sıfatla Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü'nde genel müdür yardımcısı olarak ödev yapıyor?”

ÇİFTÇİLİĞİ BİLMEZLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ise “Tek vasfı AKP'de eski milletvekili veya idareci olmak olan bu ahali, çiftçilik ne seslenmek bilmiyor. Nihayetinde çiftçinin parasını har vurup harman savuran, şahane zararlar ettirecek işler yapılıyor. Çiftçi banka borcundan, gelen hacizlerden kendini yakarken, çiftçiyi koruması gereken bir çiftçi kuruluş olan Tarım Kredi Kooperatifleri, maalesef AKP'nin arka bahçesi haline getirilmiştir” dedi.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Tarım Kredi Kooperatifleri ve şirketlerinde atama yapan eski milletvekillerini ve AKP yöneticilerini şöyle sıraladı:

■ Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz 9 şirketin idare heyeti başkanı. (AKP eski Bilecik Milletvekili)

■ Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır (AKP eski Bozüyük Tercih İşleri Başkanı)

■ GÜBRETAŞ Idare Heyeti Üyesi Zeynep Müjde Sakar  (AKP Genel Sekreter Yardımcısı  ve Harran Üniversitesi'nde öğretim üyesi)

■ GÜBRETAŞ Idare Heyeti Üyesi Mehmet Tunçak (AKP eski Bursa Milletvekili)

■ GÜBRETAŞ Idare Heyeti Üyesi Vahit Kirişçi (22. dönem AKP Adana Milletvekili)

■ TAREKS Tarım Genel Müdürü Burhanettin Topsakal (AKP eski Trabzon Milletvekili adayı)

■ TAREKS Hayvancılık Idare Heyeti Üyesi Bünyamin Özbek (AKP eski Bayburt Milletvekili)

■ TARNET Idare Heyeti Üyesi Abdürrahim Akdağ (AKP eski milletvekili)

■ TAREKS Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı (AKP eski Giresun Milletvekili)

■ Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay (AKP eski Kütahya Milletvekili)

■ TARKİM A.Ş. Idare Heyeti Üyesi Mehmet Aksoy (AKP eski Gaziantep Milletvekili adayı)

■ Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa (AKP eski Bilecik Gençlik Kolları Başkanı)

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ciftci-kurulusu-nasil-akp-ussu-oldu-haberi-534453