İş insanı Evren Ekşioğlu’na suikast hazırlığındaki iki kişinin yakalandığını tv100 duyurmuştu. İstanbul Beykoz Konakları’nda geçtiğimiz hafta gelen ihbar üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi, üzerlerinde çelik yelek ve ateşlenmeye hazırlanmış silahla yakalamıştı. Şüphelilerin telefon kayıtları deşifre edilmiş ve Ekşioğlu’na suikast hazırlığında oldukları saptama edilmişti.

https://v.tv100.com/storage/files/videos/2022/09/05/oh-vjwG.mp4

İki motosikletli geldikleri durum yerinde önce bir sokağa girdi sonradan çıkıp sokağın başında beklemeye başladı. Kaskları hep başlarındaydı…

“İKİSİ DE KASKLIYDI”
Adap tanığı bir vatandaş “Aleyhinde taraftan motor geldi. Arkadaşlar buraya dek çıktılar. Market sordular bana. Ben de gösterdim market var dedim, işlenmiş dediler, güzergahtan dönüp siyah aracın peşinde 1,5 saat kaskı çıkarmadan, kasklı mıydı ikisi de? İkisi de kasklıydı ve hiç çıkarmadılar” dedi.

“3 GÜN BEKLEMEYE ÇALIŞTILAR”
tv100 muhabiri Levent Albayrak “Motosikletli şahıslar burada beklemeye başladılar. Burayı seçmelerinin sebebiyse arkamda yer alan Beykoz konaklarının çıkış kapısıydı. Şüpheli şahıslar burada takriben 3 gün beklemeye çalıştılar. Ta fakat bir vatandaşın kendilerinden şüphelenip polise ihbarda bulunana kadar. İhbarın ardındaki Beykoz İlçe Asayiş Şube Müdürlüğü durum yerine geldi, motosikletli şahısları işte bu cadde üstünde gözaltına aldı.” diyerek yaşananları anlattı.

GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Gelen polis ekipleri şüphelileri yakaladı. Yere yatırıp üstteki aramalarını yaptı sonradan da gözaltına alarak emniyete götürdü.

O anlarsa çevredeki emniyet kameralarına böyle yansıdı. Bu iki şüphelinin yakalanmasının ardındaki soruşturma derinleştirilmiş, iki birey daha gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere özgürlük bırakılmaları dikkat çekmişti.

İş insanı Evren Ekşioğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın gündeme getirdiği Bodrum Paramount Otel Tartışmalarının odağındaki isimdi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/cihan-eksiogluna-suikast-girisimi-planlayan-kisilerin-gozalti-goruntuleri-ortaya-cikti.html