Yeni Şafak Gazetesi'nden Fazlı Şahan'ın haberine tarafından Afiyet Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye takriben birincil partinin bir hafta on gün içerisinde Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

Çin aşısı Türkiye’ye üç aşamada gelecek. Aşının ilk 3 milyonluk dozunun hazır olduğu, ancak Çin’de bir takım prosedürlerden kaynaklı gecikmenin yaşandığı belirtildi.

10 GÜNE KADAR GELECEK

Yine, önceki gün Çin Dışişleri Bakanlığının aşının Türkiye’ye ihracı için tasdik verdiği öğrenildi. İşlemlerin tamamlanmasının peşinde Çin aşısında ilk parti ürünün on güne değin Türk Hava Yolları ile getirilmesi planlanıyor. sonradan bu aşılar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Aygıt Kurumu ve Insanlar Sağlığı Merkezleri tarafından incelenecek. Türkiye incelemeyi kendi kuralları çerçevesinde yapacak. İnceleme 14 gün sürecek.

40 MİLYON DOZ OCAK SONUNDA

Türkiye Çin ile yapmış olduğu anlaşma gereği, Ocak ardına kadar 40 milyon doz aşının daha getirilmesi planlanıyor. Şubat ayında ise 10 milyon doz aşının daha gelmesi bekleniyor. Bu süre aralığında diğer ilavelerin de olması gündemde.

YOĞUN AŞILAMA DÖNEMİ

Yeni yılla birlikte aşılanma sürecinin başlayacağını ifade eden Afiyet Bakanlığı yetkilileri, kısa bir vakit diliminde yoğun aşılama yapmayı hedeflediklerini belirtti. Yetkililer, “Çünkü kitlesel bağışıklamanın bu şekilde başarılı olabileceğini inanıyoruz. bu nedenle iki ve üç ay içinde yoğun aşılama dönemi içine girmek istiyoruz. Vatandaşları aşı olması konusunda ikna edeceğiz. Bizim başlıca işimiz aşı geldikten daha sonra başlayacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com