Abdullah Coşkun Çelebioğlu’nun hap satışından gelen parayla İstanbul’da içerisinde çoğu hayvanın bulunduğu bir çiftlik kurduğu belirlendi.

İstanbul’da, Abdullah Coşkun Çelebioğlu ürettiği sahte cinsel uyarıcı hapları internet ve telefonla pazarlayan bir şebeke kurdu.

Satışların tümü Adamo İnşaat ve Sanal Mağazacılık ile Enerji Medikal isimli şirketler üzerinden yapıldı.

Vatandaşlar bu hapları satın almaktan vazgeçerlerse, kendilerinden yüksek meblağlarda kargo ücreti istendi. Kargo parasını ödemeyenleri, avukat olduğunu söyleyen şirket elemanları icraya vermekle tehdit etti. Bu yolla binlerce kişi dolandırıldı.

31 KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bu şikâyetlerin arkasından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurup soruşturma izni istedi. 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Jandarma ekipleri 13 Eylül’de örgütün beyni olduğu saptama edilen Abdullah Coşkun Çelebioğlu ve kardeşi Tayfun Çelebioğlu’nun da aralarında olduğu 55 kişiyi gözaltına aldı. Kabahat işlemek nedeniyle örgüt ayarlamak, üçkâğıt, kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde hap tedarik etmek ve satmakla suçlanan şüphelilerden 31’i tutuklandı.

MÜLK VARLIKLARINA EL KOYULDU

Başsavcılık tutuklanan kişilerin bütün malvarlıklarına geçici olarak el koydu. Abdullah Coşkun Çelebioğlu’nun üstüne belirli herhangi bir mülk yoktu ancak Silivri’deki Alpaka Yünü Çiftliği’nin sahibi olduğu belirlendi. Çelebioğlu ‘çocukluk hayalim’ diyerek kurduğu çiftliği bir arkadaşının üstüne devretmiş, dilekçe hakkını elinde yetişmek içinse eşinin üzerine bir kira kontratı yapmıştı.

Çiftliğe dışarı giden jandarmalar 2 kızılgeyik, 1 alageyik, 2 Avrupa yaban koyunu, 1 ceylan, 1 erkek tavus kuşu, 2 Emu devekuşu, 1 nando devekuşu, 1 siyah kuğu, 2 alpaka yününden kumaş, 2 cüce keçi ve onlarca tavuk, keçi ve ineğin yanı sıra 6 yarış atı buldu.

Soruşturma dahilinde şu asıl kadar 400 müşteki saptandı. İfadesine başvurulan bazı müştekiler şikâyetçi olurken, bir takım müştekiler ise cinsel gücü arttırıcı hap ile isimlerinin duyulmasını istemedikleri için şikâyetçi olmadı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/cinsel-uyarici-vurgunu-dolandiricinin-ciftligi.html